Cel mai bogat sector este şi cel mai periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

STATISTICĂ Străzile din sectorul 1 sunt cele mai nesigure Un raport al Poliţiei Capitalei arată că, în primul trimestru al anului 2008, cele mai multe infracţiuni stradale s-au

STATISTICĂ Străzile din sectorul 1 sunt cele mai nesigure

Un raport al Poliţiei Capitalei arată că, în primul trimestru al anului 2008, cele mai multe infracţiuni stradale s-au înregistrat în sectorul 1. La polul opus se află cartierele din sectorul 4.

Peste 3.000 de infracţiuni stradale s-au înregistrat în primele trei luni ale acestui an în Capitală, arată o analiză a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Topul dezvăluie că cele mai periculoase zone ale Capitalei sunt în sectoarele 1 şi 2, cu 782, respectiv 578 de infracţiuni. "Peste 90% din aceste infracţiuni sunt tâlhării", susţine subcomisarul Cristian Vlăsceanu, de la Ordine Publică din cadrul DGPMB. În sectorul lui Marian Vanghelie, unde locuiesc peste 200.000 de persoane, rata infracţionalităţii a atins cota de 5,79%, adică au fost comise 465 de fapte penale.

În schimb, pe raza sectorului administrat de Liviu Negoiţă, care are aproape 400.000 de oameni, au fost înregistrate 477 de infracţiuni stradale, iar rata infracţionalităţii este 8.25%. "Trebuie făcută în primul rând o proporţie între numărul locuitorilor dintr-un sector şi numărul de fapte comise, ca să ne putem da seama cu cât este un sector mai sigur ca altul", a explicat Cristian Vlăsceanu.

"Mi se pare ceva de necrezut, sectorul 5 este aproape cel mai sigur cartier, e un lucru extraordinar", a spus Marinela Doboş, care locuieşte în cartierul Ferentari. Ionela Ioan, care locuieşte pe lângă Piaţa Rahova, are însă şi o explicaţie: "Sectorul 5 este sigur, pentru că sunt foarte multe secţii de poliţie şi se patrulează foarte des pe străzi".

Care sunt zonele liniştite

Cel mai bine cotate sectoare la capitolul siguranţă sunt 4 şi 6. În sectorul 6 al Capitalei, cu o populaţie de peste 410.000 de locuitori, au fost înfăptuite 445 de infracţiuni, rata infracţionalităţii ajungând la 9.34%. La "doar" 404 de infracţiuni în sectorul 4, rata infracţionalităţii a fost de 7.92% la o populaţie de peste 320.000 de locuitori.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite