Trăiască berea! Oktoberfest-ul de România începe astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare festival de bere din lume, Oktoberfest din München, are un frate mai mic şi în România. Deutsches Bierfest se va desfăşura în Bucureşti, în spatele staţiei de metrou Grozăveşti, vis-à-vis de Restaurantul "La Jăratic". Festivalul va încânta iubitorii de bere timp de 10 zile, în perioada 30 septembrie – 9 octombrie 2011, între orele 17:00-2:00.

Evenimentul doreşte să devină principala sărbătoare dedicată berii germane în România şi aduce pe scenă beri celebre în toată lumea (Warsteiner, Weihenstephaner, Oettinger, Konig Ludwig, Riedenburger şi Padeborner), alături de mâncăruri tradiţionale nemţeşti şi româneşti, jocuri de lumini şi lasere, totul acompaniat de muzica celor mai în vogă formaţii autohtone, precum Vunk, Taxi, Timpuri Noi, Compact, Spitalul de Urgenţă, Bere Gratis şi Hara. 

În cadrul Deutsches Bierfest se va amenaja un cort uriaş cu o capacitate de peste 2.000 de persoane, adus direct din Germania, similar cu cele utilizate de berăriile germane la Oktoberfest.

Fiecare seară a festivalului va avea propria tematică şi va include un program artistic cu specific bavarez, românesc, etc., ce va culmina pe 3 octombrie cu organizarea unei seri speciale cu prilejul celebrării Zilei Naţionale a Germaniei.

Dintre surprizele care îi aşteptă pe cei ce vor trece pragul festivalului se numără jocuri şi concursuri tradiţionale şi tombole prin care se pot câştiga numeroase premii în bere. Pe lângă preparatele nemţeşti şi româneşti, asigurate de restaurantul "La Jăratic" şi, desigur, bere bună, vă veţi bucura de jocuri de lumini şi lasere, acustică şi sonorizare de ultimă generaţie şi de artişti români în vogă.

Capete de afiş vor fi Vunk, Taxi, Timpuri Noi, Compact, Spitalul de Urgenţă, Bere Gratis şi Hara, care vor acompania berea germană într-un eveniment cum nu s-a mai realizat în România. Acesta îşi propune să devină o tradiţie, urmând să fie organizat în aceeaşi perioadă şi în acelaşi loc, începând cu ediţia de anul acesta. Deutsches Bierfest promite să pună Bucureştiul pe harta festivalurilor de bere europene.

Program artistic:

Vineri, 30 sep.: Compact, Paul Luculescu Band, JayBi, Karpaten Show

Sâmbătă, 1 oct.: Bere Gratis, TIPS, Paul Luculescu Band, JayBi, Karpaten Show

Duminică, 2 oct.: Timpuri Noi, Magnum Opus, JayBi, Karpaten Show

Luni, 3 oct.: Za'duff, The Teachers Orchestra, JayBi, Karpaten Show

Marţi, 4 oct.: TiPtiL, The Teachers Orchestra, JayBi, Karpaten Show

Miercuri, 5 oct.: Ansamblul Burnaşul, The Teachers Orchestra, JayBi, Karpaten Show

Joi, 6 oct.: Romano Boutique, The Teachers Orchestra, JayBi, Karpaten Show

Vineri, 7 oct.: TAXI, The Teachers Orchestra, JayBi, Karpaten Show

Sâmbătă, 8 oct.: VUNK, Hara, The Teachers Orchestra, JayBi, Karpaten Show

Duminică, 9 oct.: Spitalul de Urgenţă, The Teachers Orchestra, JayBi, Karpaten Show
 
Mărcile de bere participante: Warsteiner, Weihenstephaner, Konig Ludwig, Oettinger, Riedenburger, Padeborner şi Salitos.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite