Înapoi la balamuc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe locuitorii Capitalei îi aşteaptă zile cu trafic infernal şi aglomeraţie. Azi e prima zi de muncă după sărbători . Mormanele de zăpadă de pe străzile Bucureştiului riscă să

Pe locuitorii Capitalei îi aşteaptă zile cu trafic infernal şi aglomeraţie. Azi e prima zi de muncă după sărbători .

Mormanele de zăpadă de pe străzile Bucureştiului riscă să paralizeze orice activitate în Capitală. De azi, activitatea oraşului intră în normal. Infrastructura şi aşa depăşită va fi insuficientă pentru a prelua sutele de mii de oameni şi de maşini care vor ieşi în oraş pentru a merge la serviciu. Autorităţile se aşteaptă la ce e mai rău pentru că nu au soluţii imediate pentru înlăturarea troienelor.

De astăzi, începe nebunia. Bucureştiul riscă să se transforme într-o imensă parcare dacă locuitorii oraşului vor folosi în număr mare maşinile personale. "Sunt bulevarde pe care se circulă numai pe câte o singură bandă pe sens. Este şi zăpadă şi sunt şi maşini parcate", ne spune directorul adjunct al Direcţiei Utilităţi din Primăria Capitalei, Magda Iuga, care este unul dintre coordonatorii activităţii de deszăpezire din Capitală.
"Folosiţi transportul în comun!"


Autorităţile din Capitală nu au prea multe sfaturi pentru bucureşteni. "Ideal ar fi dacă s-ar folosi RATB şi metroul", afirmă viceprimarul Răzvan Murgeanu. Primarul Videanu spune că prioritate vor avea zonele de acces către şcoli, grădiniţe, spitale şi pieţe. "Le-am solicitat responsabililor cu deszăpezirea să cureţe bine intersecţiile. Să scoată zăpada din aceste puncte-cheie.

Oricum va fi o nebunie", adaugă edilul-şef. El precizează că a cerut directorului RATB să suplimenteze parcul de mijloace de transport. "Metroul va circula după graficul unei zile normale, însă suntem pregătiţi pentru suplimentarea trenurilor în caz de aglomeraţie. Pe Magistrala 2 (IMGB-Pipera) am mărit la 20 numărul garniturilor, faţă de 18 cât circulă normal", declară directorul Metrorex, Gabriel Mocanu. El mai spune că trenurile de metrou vor circula cu o frecvenţă de 3-4 minute, faţă de cinci cât este într-o zi obişnuită.


Sute de străzi ,încă blocate


Cantitatea mare de zăpadă va rămâne în continuare pe mai multe străzi secundare. Problema autorităţilor este evacuarea nămeţilor. "Operaţiunile pentru evacuarea zăpezilor sunt imposibile. Ne trebuie două luni să scoatem toată zăpada din Capitală, ceea ce ar însemna peste şapte milioane de
curse cu basculante", explică Videanu.

Viceprimarul Răzvan Murgeanu spune că utilajele firmelor de deszăpezire nu au putut interveni pe multe străduţe, singura modalitate de acces fiind mersul pe jos. Autorităţile nu sunt prea optimiste în ceea ce priveşte evoluţia vremii. Edilii spun că o nouă ninsoare ar putea conduce la blocarea activităţii în oraş.

>> Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi în caz de aglomeraţie. Nu este o soluţie pentru înlăturarea zăpezii. Va fi o nebunie.
Adriean Videanu,
primar general

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite