ABSURDITATE Şefii unui liceu din Bucureşti le-au interzis jurnaliştilor să vadă rezultatele la Bac! Paznicii au blocat accesul în curtea colegiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsură de siguranţă ieşită din comun la Colegiul „Edmond Nicolau“ din Bucureşti. Cu toate că rezultatele la Bacalaureat sunt informaţii publice, au existat licee în Capitală care au restricţionat accesul ziariştilor în curtea şcolii.

La Colegiul “Edmond Nicolau” din Pipera a început forfota încă de dimineaţă. Cu telefoanele la ureche şi dezamăgire pe chip, elevilor nu le vine să creadă că doar trei dintre colegii lor au reuşit să depăşească media 5.

La vederea aparatului foto, paznicii colegiului din Bucureşti s-au aliniat la poartă: “Da, cu ce vă pot fi de folos? Nu aveţi voie!”, este replica de întâmpinare a unuia dintre ei. Îşi iau meseria în serios şi merg la director pentru a cere aprobare. Membrii comisiei de bacalaureat sunt de neînduplecat, aşa că agentul de pază ne face semn cu mâna încă de cum iese din şcoala că nu se poate.

„Au dat subiecte de olimpiadă“

Între timp, elevii nu mai contenesc cu lamentările. “Nu pot să cred, chiar aşa de puţin să-mi pună. Eu am crezut că am luat măcar cinci”, este supărată una dintre fete. “Vedeţi, noi v-am fi lăsat. Poate în poză ieşeau mai bine rezultatele, dar nu vrem să avem probleme”, se explică unul dintre agenţii de pază, care nu se lasă impresionat nici de lacrimile copiilor care au picat. “Ce, nici anul trecut nu au luat mai mult de 20. Le-au dat subiecte de olimpiadă!”, dă verdictul tânăra.

Şi alte licee din Capitală au lăsat în grija paynicilor să oprească presa la poartă. Cu toate acestea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti susţin că nu ar trebui să existe vreo restricţie. “Rezultatele sunt publice şi trebuie să permită accesul presei. Membrii comisiilor n-ar trebui să introducă măsuri de siguranţă sau să restricţioneze accesul”, a explicat purtătorul de cuvânt Marian Banu.  


CITIŢI ŞI: Isterie pentru rezultatele la Bac. Site-ul Ministerului Educaţiei concurează la trafic cu Robotzi: 350.000 de accesări în 24 de ore VIDEO

Bac 2011: Dezastru la afișarea rezultatelor. Nu se poate ca şefa de promoţie să ia 5 la română!“. „Se vede clar că profii nu s-au mai ocupat de noi“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite