Ziua aromânilor, sărbătorită prin miting şi dansuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ziua lor, aromânii din România au ieşit în stradă pentru a cere Guvernului să fie recunoscuţi ca o minoritate etnică.

 Pe la ora prânzului, câteva zeci de macedoromâni au manifestat paşnic în speranţa că, urmaşii lor îşi vor învăţa limba în şcoli. Pentru a-şi cere drepturile, protestatarii au depus la Guvern şi o petiţie ."Dorim să fin priviţi ca o minoritate ednică şi să fim trataţi ca atare. Dorim ca în şcoli şi grădiniţe să li se predea copiilor nostri măcar o oră de limba armânească pe săptămânăţ, a declarat Hagivreta Gheorghe, membru în comitetul director al Asociaţiei Armâneşti Bucureşti.

Dansuri traditionale

23 mai, ziua naţională a aromânilor va fi şi o ocazie pentru bucureşteni, indiferent de etnia lor, să participe la o serie de evenimente în aer liber. Azi, începând cu ora 14:00, în zona special amenajată la intrarea cu statui a parcului Herăstrau dinspre piaţa Charles de Gaulle, organizatorii au pregătit un spectacol de dansuri tradiţionale. De asemenea, la ora 16:00, în aceeaşi zona va avea lo un spectacol de muzică şi dansuri aromâneşti.
Comunitatea aromână, formată din aproximativ 200.000 de persoane care locuiesc cu preponderenţă în sudul ţării, este a treia ca mărime din România, după comunitatea rromă şi cea ungurească.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite