Cum arată Bucureştiul online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicieni, studenţi şi jurnalişti, toţi aleg blogul drept loc de refulare şi miştouri. Cea mai nouă mişcare online de schimbare a atitudinii în spaţiul public a fost iniţiată de Andi Moisescu şi Andrei Gheorghe prin www.nouacivilitate.ro.

Traficul rutier, înghesuiala din mijloacele de transport în comun, dar şi locurile frumoase din Capitală sunt temele cel mai des abordate pe blogurile bucureştenilor.

De la postări de genul „Când încerc să mă strecor dimineaţa, dinspre periferia oraşului Drumul Taberei către centrul oraşului Bucureşti, am nevoie doar de trei lucruri: o oră jumate, o carte şi un pachet de ţigări” până la „Dacă aveţi trecere prin clubul Gaia din Floreasca, vă invit să vedeţi o mică expoziţie”, bloggerii aruncă în virtual mesaje cu foc.

Unul dintre cele mai fascinante bloguri despre Bucureşti este cel al „Fetei din Ferentari”. Cu un umor contagios, bloggeriţa oferă tururi virtuale prin cartierul din sectorul lui Vanghelie. Mai mult, pe www.simonarrr.wordpress.com, ea a postat anul trecut o ofertă de vacanţă în Ferentari.

„Excursie la autobaza Ferentari“


Bloggeriţa te convinge imediat: „Dupa-amiază vom ajunge în «paradisul verde» al Ferentariului, la intersecţia unor viitoare bulevarde importante, de care nu auzi decât la ştirile cu mascaţi, numite Iacob Andrei şi Vâltoarei.

De aici, puteţi achiziţiona pentru cei dragi, rămaşi acasă, suveniruri gen seringi folosite şi scânduri din gardurile oamenilor, gata flegmate. (…) Ziua 3 - Excursie la autobaza Ferentari. Vă invităm să vă distraţi în acest parc auto situat în inima Ferentariului, recomandat tuturor vârstelor.

Aici vei găsi autobuze de epocă, cu găuri în podea de diferite mărimi, aparate de perforat biletele pline cu coji de seminţe şi parbrize de autobuze, sparte de clienţii nervoşi care nu au înţeles că 139 opreşte doar în staţie, nu şi în poarta dealerilor de droguri uşoare.”

În timp ce ministrul Turismului, Elena Udrea, scrie pe blog despre Bucureşti şi problemele cetăţenilor, mai ales în campanile electorale pe www.elenaudrea.ro/blog, fotograful Alex Gâlmeanu postează imagini inedite din Capitală pe
blog.alexgalmeanu.com.

„Ţin blogul nu pentru că aş avea nevoie de un spaţiu unde să-mi spun părerea, ci pentru dialogul cu cititorii”, spune jurnalistul Cezar Paul-Bădescu (www.cp-b.ro). El a adăugat că, de multe ori, comentariile sunt mult mai interesante decât „prostioarele pe care le postez eu”.

Blogurile unor politicieni, jurnalişti sau creatori de modă au fost nominalizate la RoBlogFest. Astfel, Adrian Năstase, Bogdan Olteanu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Badea, Oana Dobre, Eugenia Enciu, sunt doar câteva din personalităţile cu blog.

Mişcare socială pe web

Alţii aleg să mişte lucrurile şi folosesc blogul drept loc de recrutare a voluntarilor. „Pe lângă reamintirea celor zece reguli din mijloacele de transport în comun, le cerem tinerilor să vină cu idei, soluţii de schimbare a atitudinii oamenilor atunci când merg pe stradă”, a explicat Ileana Grigorescu, asistent coordonator www.nouacivilitate.ro.

Indiferent de scop, aproape 2.000 de bloguri au fost luate la bani mărunţi aseară, în cadrul Festivalului „RoBlogFest”, organizat în club Fabrica.

Lansată în 2006, la iniţiativa lui Dragoş Novac, RoBlogFest este singura competiţie care răsplăteşte bloggerii. Anul acesta au fost deschise patru categorii: Personal & Infotainment, Microblogging, Profesional, Comunicare.

Locuri virtuale de dat cu capul

Bloggerii care au jurizat, aseară, Festivalul „RoBlogFest” spun că unele dintre cele mai bune bloguri despre Capitală sunt următoarele:

simonarrr.wordpress.com
www.zoso.ro
cristian-sutu.blogspot.com
metrolugreu.blogspot.com
povestind-bucureştiul.ro
soferul.wordpress.com/
bloguresti.blogspot.com

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite