Bucureşti: A spart 200 de apartamente în 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele spărgătorilor de locuinţe comanda de la un magazin virtual instrumentele cu care „opera“. Vasile Zălog, de 59 de ani, a spart peste 200 de locuinţe în toată ţara în 40 de ani de meserie.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale din Sectorul 3 l-au reţinut zilele trecute pe Vasile Zălog, de 59 de ani, considerat a fi cel mai iscusit spărgător de locuinţe şi de case de bani. Infractorul este o adevărată legendă vie în penitenciarele româneşti, având un „palmares“ invidiat de toţi colegii de breaslă: 42 de condamnări, care însumează 196 de ani de puşcărie.

„A executat vreo 20 de ani, a fost eliberat, după care a fost iarăşi cercetat pentru trafic de stupefiante. A stat în arest preventiv şase luni, adică maximum. Pentru că procesul nu se încheiase omul a plecat din ţară“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Destinaţia lui Vasile a fost Italia, însă poliţiştii români n-au cunoştinţă de vreo reclamaţie din partea vreunui italian.

Deschidea o yală în trei secunde

Zălog reuşea să deschidă o yală în numai trei secunde, folosind paspartuuri comandate pe internet. „Dar cum acestea i se păreau prea scumpe, a început să şi le fabrice singur“, a mai spus Ciocan.

Omul acţiona direct, după metoda veche a spargerii de locuinţe, folosind diverse ustensile ca să spargă uşa. Nu practica escaladatul sau spargerea geamurilor termopan, obiceiuri folosite de spărgătorii mai moderni.

Prima spargere a dat-o la 17 ani, după care au urmat zeci de acţiuni în mai toate oraşele ţării. De altfel, Zălog era poreclit „spărgătorul voiajor“. Până anul trecut, metoda lui era atât de cunoscută de poliţiştii din întreaga ţară încât Zălog a trebuit se se reprofileze punând pe picioare o reţea de traficanţi de droguri. Aşa a şi fost prins, acum două zile, în zona Policlinicii Titan.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (BCCOB) au reuşit anihilarea grupului infracţional condus de Zălog, pe care acesta îl formase cu scopul de a distribui, pe piaţa bucureşteană, heroină provenită din Turcia.

Fata îi calcă pe urme

Fiica lui Vasile, Oana Zălog, este şi ea o cunoscută colaboratoare a traficanţilor de droguri. În urmă cu şase ani, iubitul acesteia, Vasile Popescu, a fost prins de poliţişti cu 133 de grame de heroină ascunsă în lenjeria intimă. Anchetatorii au stabilit atunci că Popescu trafica droguri în maxi-taxi pe ruta Constanţa - Bucureşti. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite