Primele blocuri ANL eco se ridică în Capitală. Află ce dotări de ultimă generaţie au imobilele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 18 imobile ce vor fi ridicate lângă staţia de metrou Pipera vor fi încălzite cu energie neconvenţională, iar întreţinerea va fi mai ieftină cu 40%

Singurele locuinţe pentru tineri, ce vor fi inaugurate în 2012, în Capitală, vor fi cele a căror construcţie va începe la sfârşitul lunii viitoare, pe strada Fabrica de Glucoză 2-4. Cel puţin aşa promite Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, în timp ce directorul ANL, Marian Iftimie, susţine că încă nu a selectat constructorul.

„Lucrările încep la sfârşitul lunii noiembrie, după ce noi am curăţat terenul şi am emis toate autorizaţiile necesare construcţiei”, a declarat ieri, pentru „Adevărul”, primarul Onţanu. El a adăugat că primele blocuri se vor da în folosinţă anul viitor, iar noutatea şi avantajul acestor clădiri va fi „încălzirea cu energie neconvenţională”. „Vom monta panouri solare pe blocuri, iar locatarii nu vor mai depinde în totalitate de RADET. Centrala termică doar va completa necesarul de agent termic, iar facturile vor fi mai mici cu până la 40 la sută”, a explicat edilul sectorului 2.

Clădiri de opt şi zece etaje   

    
La sfârşitul lunii iunie a acestui an, comisia interministerială de avizare a lucrărilor publice de interes naţional şi locuinţe, a avizat studiului de fezabilitate necesar construcţiei a 1.401 de locuinţe ANL în strada Fabrica de Glucoză 2 – 4. Proiectul, derulat de Primăria Sectorului 2 în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, se va desfăşura pe o suprafaţă de 45.332 de metri pătraţi pe care se vor ridica 18 blocuri din care 13 vor avea regimul de înălţime P + 8 şi celelalte 5 blocuri cu regimul de înălţime P+10.

Din cele 1.401 de locuinţe, jumătate vor fi ale Ministerului Apărării Naţionale, cealaltă jumătate fiind repartizată tinerilor care lucrează în sectorul 2.

Preţul fără TVA al imobilelor este de 61 milioane de euro, din care 49,3 milioane de euro reprezintă construcţii montaj.

De asemenea, aria desfăşurată totală este de 99.804 de metri pătraţi, 40% rămânând spaţiu verde. Potrivit proiectului, se vor amenaja 284 locuri de parcare la sol şi 1.846 locuri de parcare supraetajate.

Acte pentru locuinţă

Solicitanţii trebuie să depună la sediul Primăriei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor 11–13 următoarele acte:
•    certificatul de naştere al solicitantului – copie autentificată de notar public şi copie de pe actul de identitate
•    buletin sau carte de identitate şi certificat de naştere pentru soţ/ soţie, copii, alte persoane aflate în întreţinere
•    buletin sau carte de identitate pentru toate persoanele cu care locuiesc la adresa menţionată
•    certificat de căsătorie, sentinţa de divorţ, certificatul de deces al soţului/ soţiei
•    adeverinţă privind locul de muncă şi copie de pe cartea de muncă completată la zi (numai pentru solicitant)
•    declaraţie autentificată de notar public că nu a deţinut şi nu a înstrăinat o locuinţă şi nu beneficieză de o altă locuinţă pentru tineri, destinată închirierii în municipiul Bucuresti (pentru solicitant şi soţ/ soţie şi pentru celelalte persoane majore aflate în întreţinerea solicitantului)
•    actul de proprietate pentru locuinţa unde domiciliază, însoţit de schiţa/ releveul locuinţei sub semnatura autorizată cu ştampilă sau contract de închiriere
•    sentinţa de retrocedare a locuinţei (dacă este cazul)
•    certificat medical privind starea de sănătate pentru solicitant sau pentru unul din membrii familiei conform Anexei 2 din OUG nr. 40/08.08.1999 (dacă este cazul)
•    act de studii încheiate şi atestate conform legii (pentru solicitant).


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite