Cum ajung primarii bucureşteni la locul de muncă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii capitalei merg la serviciu cu maşina personală sau cu cea a instituţiei, chiar dacă locuiesc la mai puţin de un kilometru de primărie

Recesiunea economică i-a determinat pe mulţi manageri de companii să anunţe reduceri de bugete şi economii pentru anul viitor. Folosirea cu zgârcenie a săpunului de la toaletă, printarea documentelor pe ambele feţe ale foii de hârtie, reducerea deconturilor de deplasare şi tăierea primelor – nicio posibilitate de a se scădea cheltuielile nu a fost lăsată deoparte. Administraţia publică nu a anunţat până acum un program de criză pentru anul viitor, dar dacă vor trece instituţiile pe care le conduc la regim de economii, primarii ar trebui să dea exemplu personal de comportament în perioadă de recesiune. Deplasarea la serviciu cu maşini scumpe ori pe banii instituţiei ar putea fi primul pas.

Criza nu a ajuns în sectorul 1

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, circulă cu limuzine, fiind văzut într-un BMW seria 5 şi un altul seria 6. Oprescu locuieşte la aproximativ 20-25 de kilometri în afara Bucureştiului, spre Ploieşti, în satul Ciolpani de pe DN1. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, preferă să vină la sediul primăriei cu maşina personală, un Audi A6, pe care îl are trecut în declaraţia de avere. Edilul de sector stă la aproximativ trei kilometri de locul de muncă. “Dacă s-ar resimţi criza, poate am aborda altfel problema”, a explicat Alex Ichim, purtătorul de cuvânt al instituţiei atunci când a fost întrebat dacă primarul a luat în calcul varianta mersului pe jos la serviciu. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, vine la serviciu cu Daciile primăriei. “Dacia Papuc este un 4x4 foarte bun şi domnul primar o foloseşte mai ales iarna”, a explicat Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al primăriei. “Domnul primar stă la doar un kilometru de primărie, aşa că ne mai face surpriza să vină şi pe jos la muncă pentru a vorbi cu cetăţenii”, a adăugat acesta.

Aglomeraţie prea mare pentru domnul primar

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, se deplasează de la reşedinţa sa până la sediul primăriei cu un Renault Megane aflat în proprietatea instituţiei pe care o administrează. “La iarnă o să vin cu un Mitsubishi Pajero”, a precizat edilul sectorului 4. El a mai spus că nu merge pe jos „pentru că este aglomeraţie”. Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, circulă cu maşina de serviciu, un Daewoo Leganza, sau cu Mercedesul personal. Vanghelie locuieşte pe bulevardul Dacia şi ar avea de străbătut un drum extrem de aglomerat la orele de vârf până în Bulevardul Regina Elisabeta, unde e primăria. Cristian Poteraş, primarul sectorului 6, vine la muncă în fiecare zi cu maşina de servici, o Skoda Superb. Edilul de sector locuieşte la aproximativ şase kilometri de primărie. Surse din cadrul instituţiei susţin că Poteraş nu vine la primărie pe jos pentru că are în drum şantierul de la Podul Basarab.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite