Trei ani de închisoare și pentru Dana Năstase, soția fostului premier, în dosarul „Zambaccian‟

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soția fostului prim-ministru, Daniela Năstase, a fost, de asemenea, condamnată la închisoare în dosarul „Zambaccian‟, în anul 2006.  Instanța supremă a dispus condamnarea ei la trei ani de detenție, dar cu suspendare.

În anul 2000, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat pe Adrian Năstase la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Zambaccian‟, fiind acuzat de șantaj. Fostul prim-ministru a fost, însă, achitat pentru infracțiunea de luare de mită.

Și soția fostului premier, Dana Năstase, a fost condamnată în dosarul „Zambaccian‟, în anul 2006. Aceasta a primit trei ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru „participație improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală‟. Dana Năstase a fost acuzată de luare de mită și fals. Ea a primit diverse bunuri de la Irina Jianu, în valoare de 100.000 de euro.

În același dosar Adrian Năstase este acuzat ca a primit, de asemenea, diverse obiecte și contravaloarea unor lucrări de construcție în schimbul numirii și menținerii în funcția de directoare a Inspectoratului de Stat în Construcții a Irinei Jianu. Dosarul a ajuns în instanță în 2006, dar s-a întors la procurori un an și jumătate mai târziu, din cauza unei decizii a Curții Constițutionale. DNA a refăcut urmarirea penală și l-a retrimis pe fostul premier în judecată în mai 2010. Dosarul „Zambaccian‟ se află încă în prima instanță.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite