Condiţiile de detenţie de la Penitenciarul Rahova. Adrian Năstase va beneficia de cluburi şi săli de forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier al României, Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității“, îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Rahova. Este posibil însă ca perioada de detenţie să fie redusă, Năstase având peste 60 de ani.

Penitenciarul Rahova este situat la opt kilometri de centrul Capitalei, pe Șoseaua Alexandriei. Construcţia sa a început în anul 1991, pe amplasamentul vechiului penitenciar care a funcţionat la o capacitate de 2.250 de persoane, începând cu anul 1973 și până în anul 1988, când a fost demolat. Darea în folosinţă a sediului actual s-a făcut în etape, începând cu anul 1997.

Perimetrul total al închisorii este de 92.200 de metri pătrați, dintre care s-a construit şi împrejmuit o suprafaţă de 62.100 de metri pătrați. Peniteciarul Rahova este profilat, în special, pe încarcerarea bărbaților, atât a arestaților preventiv, cât și a condamnaților clasificați în regim închis.

Cluburi și săli de forță pentru deținuți


Unitatea are șapte secţii de deţinere interioară şi o secţie de deţinere exterioară. Acestea conţin un număr de 237 de camere de detenție, cu capacitate cuprinsă între patru şi 10 paturi. Capacitatea legală de deţinere este de 1.685 de locuri la sediul penitenciarului şi de 40 de locuri la GAZ Bragadiru. În plus, în interiorul secţiilor există cabinete medicale, cluburi și săli de forţă. De asemenea, în incinta penitenciarului sunt amenajate, în aer liber, două terenuri de sport, un spaţiu cu săli de clasă, o biserică și alte facilități pentru deținuți.

Pentru asigurarea condiţiilor necesare custodierii persoanelor private de libertate pe perioada executării pedepselor, Penitenciarul Rahova dispune de facilităţi administrative, precum un bloc alimentar, ateliere, magazii, garaj auto și altele.

În exteriorul amplasamentului din Bucureşti, închisoarea dispune de o fermă agrozootehnică (GAZ), în localitatea Bragadiru, unde există posibilitatea cultivării terenurilor în vederea asigurării unor produse necesare preparării hranei persoanelor private de libertate custodiate.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite