Elevii bucureşteni mai au doar 114 locuri pentru admiterea la liceu. Vezi AICI care şcoli mai pun la bătaie locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de şcoală generală care nu au primit un loc la unul dintre liceele din Capitală nici după a doua repartiţie computerizată mai au puţine variante la dispoziţie.

Mecanica este specializarea cu cel mai mare număr de locuri disponibile pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a şi nu au fost încă admişi la unul dintre liceele din Capitală. Grupul Şcolar Industrial nr. 19 RATB mai are 33 de locuri neocupate la secţia Mecanică, iar Colegiul Tehnic “Miron Nicolescu” pune la bătaie încă 11 locuri la aceeaşi specializare.

Sunt destule locuri, 22, şi pentru cei care vor să studieze matematică informatică în limba maghiară la Liceu Teoretic "Ady Endre". Cei care sunt pasionaţi de limba spaniolă, pot opta pentru cele 21 de locuri rămase libere la Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes”, la specializările filologie şi matematică-informatică.

Mai au până la şase locuri libere fiecare Colegiile Naţionale “Ion Neculce”, “Iulia Hasdeu” şi Tehnic “Gh. Airinei”, grupurile şcolare “Dragomir Hurmuzescu” şi “Dacia” şi liceele teoretice “Dante Alighieri” şi “Hristo Botev”.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti susţin că există suficiente locuri pentru a repartiza toţi absolvenţii de şcoală generală. Deoarece clasele a IX-a şi a X-a sunt obligatorii, toţi elevii, indiferent de notele obţinute la evaluarea naţională, vor fi admişi la liceu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite