Splaiul Independenţei, blocat din cauza unei ţevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Splaiul Independenţei, una dintre cele mai mari artere rutiere din Capitală, se circulă cu dificultate din cauză că pe o porţiune de câţiva zeci de metri este deschisă doar o bandă din cele trei.

Situaţia durează de sâmbătă, când, în apropiere de Casa Radio s-a spart o ţeavă, apa a inundat strada pe o suprafaţă de o jumătate de kilometru iar carosabilul s-a surpat. Din cauza lucrărilor, traficul a fost închis sâmbătă pentru câteva ore iar reprezentanţii Apa Nova au spus că şoseaua va fi reparată până luni.

Azi-dimineaţă însă încă se lucra la carosabil şi maşinile circulau pe o porţiune de câţiva zeci de metri numai pe o bandă. „Mai este puţin de lucru, nu ştim cu exactitate când urmează să dăm drumul şi la celelate benzi dar nu va mai dura mult. Poate încă o zi", ne-a spus directorul adjunct al Apa Nova, Chiru Epsică.

Terenul nisipos, motivul surpării

Deocamdată nu se cunosc cauzele exacte ale avariei, mai ales că, spun specialiştii de la Apa Nova, nu este vorba despre o magistrală veche. „Ţeava este relativ nouă, nu ştim exact cauzele. Este posibil să se întâmple avarii de acest tip din cauza trepidaţiilor din trafic care sunt resimţite puternic deoarece şoseaua este construită pe un teren nisipos. De aceea s-a şi surpat carosabilul, stratul de pământ de sub asfalt nu este foarte stabil, iar apa poate antrena nisipul", ne-a mai spus Chiru Epsică.

Directorul a dat asigurări că niciun locuitor din această zonă a Capitalei nu va rămâne fără apă din cauza avariei. „Alimentarea cu apă a fost mutată pe alte conducte. Nimeni nu va avea de suferit".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite