Evacuaţi din blocul groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

24 de copii au trăit, până ieri, alături de părinţi drogaţi, alcoolici şi hoţi, într-un imobil plin de şobolani, fecale şi munţi de gunoi. Unul dintre minorii găsiţi într-un bloc din Capitală evacuat ieri era în comă alcoolică. Micuţul fusese victima unui pedofil.

Pe strada Dimitrie Pompeiu din Capitală, în spatele clădirilor înalte cu faţade din sticlă, unde lucrează domni la costum şi mirosind a parfum fin, se ascunde un bloc cu geamuri sparte şi tencuiala căzută. Pe vremuri a fost un cămin de nefamilişti. Terenul a fost cumpărat, iar acum proprietarul a primit autorizaţie de desfiinţare - o veste proastă pentru cei aproximativ 100 de oameni, invalizi, spărgători de locuinţe, hoţi de buzunare şi copii obişnuiţi cu cerşitul pe străzi care se aciuaseră aici.Ieri-dimineaţă, la ora 6.00, înainte de mijitul soarelui, 40 de agenţi de la Poliţia Locală şi tot atâţia asistenţi sociali au primit autorizaţia de a-i scoate cu forţa afară pe locatarii clandestini.

Comă alcoolică la doar 10 ani

Doi agenţi zdraveni încep să spargă rând pe rând uşile încuiate şi să strige „Poliţia". Câteva minute de linişte, apoi se aud primele ţipete. Într-una dintre camere un bărbat abia trezit din somn a început să urle şi să-şi apere „proprietatea". „Nu plec nicăieri, să ni se dea locuinţă socială! Nu strângem nimic, ne dăm foc!". Poliţiştii au pus mâna pe el, iar când i-au înşfăcat copilul, urletele bărbatului întreceau zgomotul „berbecului" care continua să spargă uşi, eliberând din fiecare cameră aerul irespirabil.

Într-o altă cameră, trei copii singuri s-au ghemuit şi au încremenit cu ochii mari aţintiţi la poliţişti. Fără să scoată măcar un sunet, au ieşit în curtea blocului. Cazul care i-a şocat însă şi pe cei mai dârji dintre agenţii obişnuiţi cu astfel de acţiuni a fost cel al unui băieţel de 10 ani care părea că doarme în patul său; nici ţipetele vecinilor şi bubuiturile „berbecului" nu i-au tulburat somnul. Copilul era în comă alcoolică şi devenise victima unui pedofil. Reprezentanţii Primăriei au realizat acest lucru după ce l-au anchetat pe bărbatul aflat în aceeaşi cameră cu minorul.

Adio şi la gară!

Curtea blocului, împrejmuită de un gard pe care stăteau răstignite câteva covoare, s-a umplut de copii cu feţe îngheţate de teamă, mame ţipând să nu li se ia minorii - de multe ori sursă de venit din cerşetorie - şi bărbaţi care nu renunţau nici măcar acum la ţigară şi la sticla cu bere. Oamenii au fost împărţiţi în microbuze, în funcţie de datele de pe acte, în cazul în care acestea existau sau după declaraţii: cei din Bucureşti au fost trimişi în sectoarele de care aparţineau, iar cei din provincie - la gară. În urma „chiriaşilor" au rămas camerele cu agoniseala căpătată de pe urma furturilor şi a cerşetoriei. Unele mai pricopsite, cu covoare, mobilă, dar mai ales aparatură, altele, ghene de gunoi. Toate vor fi distruse, iar în locul lor va răsări, cel mai probabil, un alt bloc de birouri.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite