Zoo Băneasa oferă 100.000 de lei pentru şoareci şi şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Zoologică din Băneasa a lansat vineri înscrierile pentru o licitaţie prin care vrea să cumpere 2.400 de şoareci şi 1.600 de şobolani. Rozătoarele nu vor fi achiziţionate pentru a se constitui exponate la Zoo, ci pentru a fi servite drept „fel principal“ pentru reptilele aflate în capitivitate.

Hrana trebuie să le ajungă şerpilor, iguanelor şi celorlalte târâtoare din Băneasa până la Anul Nou, adică pentru o perioadă de opt luni, în care vor fi serviţi lunar 300 de şoricei şi 200 de şobolani.

Suma maximă oferită de Grădina Zoologică este de 100.000 lei, iar câştigătorul licitaţiei mai poate oferi cantitatea lunară de şoareci şi şobolani încă patru luni anul viitor, fără licitaţie, pentru care va primi alţi bani.

Rozătoare „cu Pedigree”
Grădina Zoologică impune anumite condiţii firmelor crescătoare de astfel de animale: acestea trebuie să fie livrate de două ori pe lună, în funcţie de apetitul reptilelor, trebuie să fie vii şi să fie ambalate în cutii speciale pentru ca acestea să faca faţă la manipularea din timpul transportului. Furnizorul de reptile trebuie să garanteze faptul că rozătoarele sunt la maturitate şi nu s-au făcut experimente pe ele.

De asemenea, în caietul de sarcini este menţionat faptul că, dacă rozătoarele „nu corespund din punct de vedere calitativ“, adică dacă prezintă lovituri sau semne de îmbolnăvire, acestea vor fi restituite în maximum 48 de ore, furnizorul având obligaţia să livreze altă marfă de calitate.

„Aceasta este procedura în fiecare an. După stabilirea bugetului, se organizează o licitaţie, care va fi la 23 aprile în acest an, la care se pot înscrie firmele care se ocupă de creşterea rozătoarelor Şoarecii şi şobolanii sunt asomaţi înainte de a fi serviţi reptilelor.“, a declarat, pentru „Adevărul“, Anca Oprea, directoarea Grădinii Zoologice Băneasa.






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite