Zonele limitrofe, avantajoase pentru sedii de firme şi show-roomuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

directorul executiv, Speranţa Cliseru. Primăria vrea să ofere şi mai multe spaţii în acest sens, de aceea are în proiect dezvoltarea zonei centrale (cea dintre şoseaua Pipera-Tunari şi

directorul executiv, Speranţa Cliseru. Primăria vrea să ofere şi mai multe spaţii în acest sens, de aceea are în proiect dezvoltarea zonei centrale (cea dintre şoseaua Pipera-Tunari şi ştefăneşti). "Vom întocmi un plan urbanistic general şi o să accesăm fonduri structurale de postaderare pentru crearea de utilităţi în zonă", adaugă directorul general.

Aproape 100 de ansambluri rezidenţiale
Potrivit reprezentanţilor primăriei, la ora actuală în Voluntari sunt în jur de 20 de cartiere rezidenţiale şi, în viitor, vor mai exista încă o sută. Preţurile diferă. În zonele sistematizate, cu toate utilităţile, un metru pătrat costă între 100 şi 300 de euro. În celelalte se porneşte de la 50 şi se ajunge până la 150 de euro/mp. O casă nou-construită costă de la 80.000 la 130.000, 250.000 de euro. Din cele 4.000 de hectare ale oraşului, construcţiile actuale ocupă în jur de 30%. Aici nu există zone industriale, ca atare, comuna Voluntari se dezvoltă din punct de vedere rezidenţial. Reprezentanţii primăriei vor să valorifice mai toate spaţiile. "Se va mai face un plan urbanistic zonal în jurul cartierului Henri Coandă şi probabil că atunci şi zona aceea va fi mai de interes", spune Clisteru Speranţa. Potrivit acesteia, printre planurile primăriei, cele mai apropiate se referă la introducerea reţelei de apă curentă în tot oraşul (la ora actuală, aproximativ 10% beneficiază de această facilitate) modernizarea străzilor şi a reţelei de iluminat public.

În Voluntari, o casă bătrânească păstrată în condiţii bune, cu trei camere, o bucătărie şi un hol, fără apă şi gaze, costă în jur de 35.000 de euro. În funcţie de suprafaţă, număr de camere şi de alte facilităţi, la casele vechi preţul poate ajunge şi la 63.000 de euro. În comparaţie, o vilă cu etaj costă mai mult decât dublu. Cu living, hol, bucătărie, două băi, trei dormitoare, terasă şi balcon la etaj, o vilă costă 150.000. Dar cele cu arhitectură modernă, din cărămidă porotherm, situate în zone liniştite, cu termopan, uşă metalică, acoperiş Lindab şi termoizolată sunt estimate de agenţiile imobiliare la 180.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite