FOTOGALERIE Ziua Europei, sărbătorită la Mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu, ambasadorii Austriei şi Spaniei la Bucureşti, precum şi Mircea Vasilescu, redactor şef la Dilema Veche, au dat startul, ieri, la Băneasa Shopping City, unui spectacol special dedicat Zilei Europei. Cu toate că aceasta se sărbătoreşte la 9 mai, momentul a fost amânat din cauza vremii neprielnice şi astfel a fost aleasă ziua de duminică pentru a marca evenimentul.

„În toată luna mai se sărbătoreşte Europa. Evenimentul de astăzi (ieri - n.r.) trebuia să aibă loc pe 8 mai, în Herăstrău, dar a trebuit să amânăm un pic“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Alexandra Duţulescu, reprezentant al organizatorilor.

Cei care au fost prezenţi în mallul din nordul Capitalei au putut să se bucure, preţ de mai bine de opt ore, de muzică clasică si contemporană, dansuri clasice şi tradiţionale din spaţiul european, dar şi de spectacole de balet si street dance. Chiar înainte de deschiderea oficială a evenimentului, începând cu ora 10.30, membrii trupei „Truverii“ i-au încântat pe cei prezenţi cu muzică şi dansuri medievale.

image

Au fost organizate ateliere pentru copii. Foto: Mircea Păun

Mai târziu, studenţii de la Teatru au oferit un show pe cinste cu ritmuri de bit-box şi hip-hop. Printre invitaţi s-a aflat şi Margareta Pâslaru, care a rostit un discurs despre Europa.

Publicaţiile Adevărul Holding, oferite gratuit
Clienţii mallului s-au declarat foarte mulţumiţi de organizarea acestui spectacol şi mulţi dintre ei au stat până spre sfârşit. „N-am mai ajuns la o piesă de teatru de doi ani. Mă bucur că m-am mai cultivat şi eu un pic“, a recunoscut, mai în glumă, mai în serios, Radu (21 de ani).

image

Adevărul Holding a fost prezent la eveniment. Foto: Mircea Păun

La centrul comercial au fost şi reprezentanţii mai multor ONG-uri care au prezentat celor interesanţi broşuri speciale cu informaţii despre Uniunea Europeană. Adevărul Holding a fost partener media al acestui eveniment, iar cei care au trecut prin central comercial au putut să citească publicaţiile companiei, oferite gratuit.

O zi, mai multe semnificaţii
Din punct de vedere european, ziua de 9 Mai are două mari semnificaţii. În primul rand este Ziua Victoriei împotriva fascismului (1945). De asemenea, la 9 Mai 1950, Robert Schuman, ministru de Externe al Franţei, făcea publică celebra „Declaraţie“ în care cerea punerea sub control comun a industriilor de război ale Franţei şi Germaniei, astfel încât niciunul dintre aceste state să nu se mai poată pregăti, în secret, de război. La idee au aderat Italia, Belgia, Olanda şi Luxemburgul, punând mai întâi în comun industriile cărbunelui şi oţelului, apoi diversele ramuri ale economiilor.

Din 1993, odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Maastricht, comunitatea se numeşte Uniunea Europeană.

Sute de persoane au luat parte ieri la spectacolul din mall


image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite