Trei zile de distracţie în Capitală: bătaie cu flori, concerte şi teatru în stradă. Vezi aici tot programul pentru Zilele Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, bucureştenii vor avea parte de muzică live, acrobaţii, teatru de stradă, spectacole cu picioroange şi costume în Centrul Istoric, Parcul Herăstrău şi Piaţa Constituţiei. Ediţia din acest an este dedicată în special liceenilor pentru care Primăria Capitalei a organizat duminică o paradă şi un concert.

Capitala împlineşte 552 de ani de la prima menţionare documentară, iar evenimentul va fi celebrat, ca în fiecare an, cu muzică, expoziţii, târguri, parade şi celebra bătaie cu flori. Pe lângă evenimentele organizate de Primăra Capitalei, trei dintre primăriile de sector au plănuit propriile petreceri.

Vineri: expoziţii şi muzică populară

Startul sărbătorii se dă în Parcul Herăstrău vineri la ora 10.00. Bucureştenii sunt aşteptaţi la târgul meşteşugarilor şi la o serie de expoziţii de pictură, decoraţiuni interioare, design vestimentar, icoane şi cărţi. Atmosfera va fi animată de fanfare, copiii se vor putea plimba cu trăsura de la ora 17.00. De la aceeaşi oră, iubitorii de folclor se vor bucura de prestaţia unor ansambluri din Ploieşti, Giurgiu sau Focşani. Seara se încheie cu un cinematograf în aer liber. În piaţa Arthur Verona, de la ora 18.00 va avea loc o expoziţie de fotografie „invisible Bucharest”. De vinery de la ora 12.00 şi până duminică noaptea centrul vechi al Bucureştiului va fi animat de muzică live, teatru de stradă, spectacole cu picioroange şi costume.

Sâmbătă: Folk you în Centru istoric, pop în Herăstrău

A doua zi de sărbătoare debutează în Parcul Herăstrău cu aceleaşi expoziţii. De la ora 16.30. programul artistic va fu susţinut de Silviu Biriş şi Taraful “Cleante”, de la ora 17.20 va cânta Elena Gheorghe, urmează Pepe de la 18.00, apoi Delia de la 18.45 urmată de Trupa Provincialii, iar de la 20.10, timp de apoape o oră vor cânta Direcţia 5. În Centrul istoric, mai exact pe strada Franceză de sâmbătă până duminică va avea loc prima Gală Folk You la Bucureşti. Emeric Set, Florin Chilian, Nicu Alifantis, Vama, Alina Manole Band, Mircea Vintilă, Taxi, Mircea Baniciu, Zdob şi Zdub vor cânta în fiecare seară de la orele 19.00.
Tot sâmbătă, în Piaţa Constituţiei va avea loc un concert susţinut de o sută de artişti. Va fi o combinaţie între muzica clasică şi muzica pop. Participă Orchestra Naţională Radio, Corul Festivalului, soprano Valentina Naforniţă, tenorul Marius Manea, trupa Direcţia 5, soliştii Monica Anghel, Cornel Ilie şi Lora. Invitatul special al concertului este Bogdan Ota, tânărul pianist roman care a cucerit Norvegia după emisiunea “Norske talente”.

Duminică: paradă pentru liceeni şi spectacol cu cai

Ultima zi de petrecere este dedicată tinerilor, peste 16.000 de elevi sunt aşteptaţi să participe, de la ora 16.30 la parada organizată special pentru ei de Primăria Capitalei. Copiii vor porni la pas spre Calea Victoriei, apoi vor străbate Splaiul Independenţei, Bulevardul Unirii şi se vor opri în Piaţa Constituţiei, unde vor avea parte de un concert sustinut de Andreea Balan, Alex Velea, Andreea Banica si Connect-R. Seara va transforma locaţia în „Piaţa îngerilor”, printr-un spectacol inedit adis din Franţa de Compania de teatru de stradă Les Studios de Cirque. În Parcul Herăstrău, de la ora 15.00 va avea loc bine cunoscuta bătaie cu flori, iar de la ora 16.00 vor urca pe scenă interpreţi ai minorităţilor italiană, germană, tătară, rusă, aromână, greacă şi ucraineană.

În Parcul Unirii, de la ora 17.30 va avea loc un spectacol de echitaţie. Cinci cai ai Clubului de Echitaţie EQUESTRIA, îndrumaţi de o echipă de cascadori profesionişti vor prezenta timp de 30 de minute un show ecvestru. 

Onţanu vrea petreceri greceşti

Pe lângă petrecerile organizate primarul general Sorin Oprescu, şi primarii câtorva sectoare se întrec în a-şi distra bucureştenii.  În sectorul 2 va avea loc, în noua Piaţă Obor, „Târgul de produse şi obiceiuri tradiţionale româneşti şi greceşti”. Comercianţi din insule greceşti vor comerializa ulei de măsline, miere, dulceţuri, marmelade, lichioruri, brânzeturi, produse de patiserie dar şi produse cosmetice. Tot vineri, în sectorul 4 începe a patra ediţie a „Zilei Recoltei”, manifestare ce va avea loc în Parcul Lumea Copiilor. În jur de 200 de producători agricoli sosiţi din toate colţurile ţării vor comericaliza în 300 de spaţii special amenajate fructe, legume, obiecte de artizanat dar şi tesături, ceramică şi costume tradiţionale. Sâmbătă, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, va inaugura parcul Titan, după modernizări care au durat un an şi investiţii de aproape 100 milioane de lei. Parcul va dispune de nouă terenuri de sport dintre care patru cu noctură, amfiteatru multifuncţional iluminat non-stop şi cea mai lungă pistă de biciclete din Capitală.

Azi se deschide Târgul Gaudeamus

Târgul Gaudeamus - Carte Şcolară, cel mai important târg de materiale educaţionale din România, va avea loc de azi până pe 25 septembrie, în Parcul Tineretului. La târg se va găsi gama completă de manuale şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei, alături de materiale şi ghiduri de îndrumare a cadrelor didactice, lecţii interactive pe suport multimedia dar şi jocuri educative. Deschiderea târgului va avea loc joi, de la ora 12.00. Cei interesaţi sunt aşteptaţi de luni până sâmbătă, între orele 11.00 şi 19.00, iar duminică între orele 11.00 şi 16.00. Intrarea este liberă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite