Bucureşti: Zeci de studenţi basarabeni au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de studenţi basarabeni au organizat în această dimineaţă un manifest în Piaţa Universităţii, pentru a atrage atenţia că Basarabia este pământ românesc

Tinerii, membrii ai Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, au venit “înarmaţi” cu steaguri ale României, afişe anticomuniste şi tricouri cu mesajele: “Basarabia pământ românesc!” şi “Basarabia, cetăţenia este dreptul tău!”. Ei s-au strâns în jurul orei 10.00 în centrul Capitalei pentru a atrage atenţia oamenilor că Republica Moldova ar trebui să facă parte din teritoriul României.

Studenţii basarabeni vor instala diseară în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti cortul campaniei “Pro Cetăţenie Română”. Scopul campaniei este de a sensibiliza opinia publica românească, dar şi pe cea europeana asupra temei redobândirii cetăţeniei. Aici se vor vinde tricouri cu simbolurile campaniei, precum şi CD-uri cu muzică patriotică, dar şi cu filmări ale protestelor de la Chişinău.

Astăzi se decide soarta Republicii Moldova
Studenţii au ales ziua de 3 iunie pentru a manifesta deoarece astăzi se decide dacă ţara va fi condusă încă patru ani de un preşedinte comunist sau se vor organiza alegeri anticipate. ”Azi se va decide dacă vom rămâne sub acest sistem mafiot care nu respectă nici cele mai elementare drepturi ale omului sau se vor organiza alegeri anticipate sub supraveghere internaţională.

Suntem aproape de Moldova, de aici, din Piaţa Universităţii, simbol al anticomunismului”, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, vicepreşedintele organizaţiei, Vlad Durnea. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite