Bucureşti: Zeci de ore de întârzieri la trenurile din Gara de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile de aproape 40 de grade din ultimele două zile au dus la dilatarea şinelor şi la micşorarea vitezelor trenurilor


Dacă ieri, peste 600 de trenuri din toată ţara au întârziat din cauza caniculei, lucrurile nu s-au schimbat nici în această dimineaţă, jumătate dintre trenurile afişate la panoul “Sosiri“  înregistrând întârzieri de  la zece minute până la patru ore.
Canicula a dus la reducerea vitezei trenurilor de călători cu aproximativ 20 – 30 de kilometri pe oră, ceea ce a făcut ca acestea să circule cu între 60 şi 100 de kilometri pe oră.

Cea mai mare întârziere a fost înregistrată de trenul Belgrad-Bucureşti care trebuia să ajungă în gară la ora 5.31, dar a avut o întârziere de 240 de minute. Aproape la fel de mult au aşteptat şi călătorii din trenul de la Baia Mare, care deşi era programat să sosească la ora 5.26 a ajuns cu 200 de minute întârziere, adică în jurul orei 9.45. Au fost şi trenuri care întârziau în jur de zece minute, precum cel care trebuia să sosească dinspre Craiova la ora 7.56.

“Este ceva normal şi am avut aer condiţionat, deci am înţeles situaţia. Nu m-a deranjat, pentru că se mai întâmplă să vină încet şi mai bine să întârzie, dar să sosim în siguranţă“, a spus Elena Fabri, care a plecat la ora 7.15 seara din Sighetu Marmaţiei şi a sosit în Gara de Nord la 9.10, mai târziu cu o oră şi 45 de minute decât era programat.

Potrivit unui comunicat de joi al CFR , în timp ce la nivelul aerului sunt temperaturi care se apropie de 40 de grade Celsius, la nivelul şinei acestea  pot depăşi 50 de grade.
“ Dacă se ajunge la 65 de grade,  nici nu se mai circulă. Nu vrem să se întâmple precum în Croaţia (n.red  şase oameni au murit ieri din cauza deraierii unui tren în Croaţia, cauzele fiind necunoscute) “, a spus un impiegat de mişcare al CFR care nu a dorit să-si dea numele.

“Prefer să merg cu trenul chiar dacă risc să întârzii. Este mai ieftin decât cu maşina şi oricum mergem în vacanţă, deci nu ne grăbim. Şi cu maşina poţi să întârzii şi am auzit că acum există aer condiţionat“, a spus Diana Cristache, o tânără de 22 de ani, care pleca în această dimineaţă la Mangalia cu rapidul de la 8.39.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite