Liu Xiaochen, vicepreşedintele Marii Adunări Naţionale a Beijingului, către Oprescu: "De când aţi aterizat soarele nu mai pleacă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu se află într-o vizită la Beijing în căutarea de investitori chinezi care să-l ajute să termine lucrările de infrastructură din Bucureşti.

Biroul de presă al Primăriei Capitalei a elaborat astăzi un comunicat cu activitatea lui Oprescu în China.

După ce a vizitat mai multe proiecte de infrastructură,  Sorin Oprescu a luat prânzul cu vicepresedintele Marii Adunări Naţionale a Beijingului, Liu Xiaochen, care a declarat că "o acţiune reală face mai mult decât 1000 de cuvinte".

 "Dansăm, glumim, dar trebuie să trecem la fapte concrete. Ştiu că nu vă este deloc uşor din poziţia de Primar General, dar boala urbană nu trebuie să fie lăsată să isi faca de cap, pentru că, la un moment dat, nu va ma putea fi controlată. Oraşele noastre sunt infrăţite. Ca atare, suntem frati, iar fraţii trebuie să se ajute. Şi am observat că înainte de venirea dumneavoastră la Beijing era o vreme foarte urâtă. De când aţi aterizat, soarele nu mai pleacă. Înseamnă că Dumnezeu vă iubeşte. Sunt sigur că după discuţia de mâine, cu primarul general al Beijingului, vom putea concretiza un parteneriat. Nu este deloc greu să construim împreună un inel median intern pentru circulatia rutieră din Bucureşti", a spus oficialul chinez.

La rândul sau, Sorin Oprescu s-a aratat onorat de prietenia lui Liu Xiaochen şi a declarat că aşteaptă "binecuvantarea" edilului capitalei Chinei pentru colaborările şi viitoarele parteneriate despre care a vorbit în aceste zile cu investitorii chinezi.

Programul Primarului General al Capitalei s-a încheiat cu o vizită la o întreprindere de autovehicule electrice, acolo unde Sorin Oprescu a solicitat conducerii ca în cel mai scurt timp să trimită Municipalitatii de la Bucureşti o oferta, în eventualitatea achiziţionării unor autobuze tip hibrid.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite