Weekend pe două roţi. Primul festival dedicat bicicletei şi concurs pentru corporatişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciclofest şi Skoda Velo Challenge sunt evenimentele sfârşitului de săptămână dedicate bicicletei. Prima ediţie Ciclofest are loc în spaţiul de la Atelierul de Producţie (Splaiul Unirii 160), iar primul concursul dedicat companiilor se va desfăşura duminică, în Pădurea Băneasa.

Prima bicicletă cu etaj va fi construită la Ciclofest, festival dedicat în exclusivitate acestui vehicul

Organizat de Portocala Mecanică şi Atelierul de Producţie, festivalul Ciclofest se derulează pe parcursul a trei zile (3, 4 şi 5 iunie). Din line-up-ul primei ediţii nu lipsesc proiecţiile de filme cu şi despre biciclete, concertele, petrecerile, precum şi o secţiune cu proiecte venite din partea participanţilor.

Timp de trei zile, Atelierul de Producţie se va transforma într-un spaţiu unde artişti contemporani vor construi în direct, în faţa publicului, sculpturi create din părţi de biciclete.

Decorul este întregit de o expoziţie de biciclete custom made, fiecare cu povestea şi personalitatea ei unică. Modelele unicat vor fi aduse în spaţiul de la Atelierul de Producţie de Molto Velo, Perpetuum Cycle, Nomad Studio şi alţi constructori talentaţi.

Prima bicicletă cu etaj din Bucureşti

Pentru prima ediţie de Ciclofest a pregătit şi premiere: una dintre ele este crearea primei biciclete „cu etaj” din Bucureşti – tall bike – realizată chiar în timpul festivalului de sculptorul Cătălin Oancea şi mecanicul Ionuţ Leontie.

O altă premieră pentru spaţiul bucureştean este bike polo, un joc velo urban care face valuri în marile capitale ale lumii de vreun deceniu, şi care va însufleţi în curând şi Bucureştiul. Jocul implică crose (mallets), o minge, două echipe de câte trei biciclişti, două porţi şi mult, mult echilibru. Cele trei zile de festival vor fi animate şi de muzica bună servită de Sharky, Charlie Dundeen, Heion, Hoţii de biciclete şi alţii. Intrarea este liberă. 

Corporatişti, pe biciclete!

Skoda Velo Challenge este un eveniment de ciclism pentru amatori dedicat companiilor, în care angajaţii acestora se pot întrece într-o competiţie de mountaibiking în pădurea Băneasa. Cei înscrişi vor concura pentru cupa Skoda Velo Challenge, oferita celei mai rapide echipe din fiecare categorie.

Taxa de înscriere este de 85 de lei/ participant sau 340 de lei/ echipa (+TVA). Fiecare membru din echipă trebuie să parcurgă un traseu prin pădurea Băneasa de aproximativ 10 km în decursul unei ore şi să predea ştafeta co-echipierului său. Tandem-urile nu sunt acceptate ca parte din echipă şi concurs. Startul se va da duminică, 5 iunie, din faţa Academiei de Poliţie. Mai multe detalii despre competiţie găsiţi pe site-ul activeromania.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite