Vom avea parte doar de o oră de linişte pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii au votat un proiect de lege care prevede că perioada de linişte din timpul zilei se va modifica de la trei ore la o singură oră.

Astfel, daca până acum orele de linişte erau între 14.00 şi 17.00 sau între 13.00 şi 16.00, în funcţie de cum stabilea asociaţia de locatari, în timpul zilei şi între 22.00 şi 6.00 în timpul nopţii, aleşii statului au decis că o singură oră pe zi este de ajuns pentru odihnă şi anume între 13.00 şi 14.00.

E drept că, prin noua lege, deputaţii şi senatorii au prelungit cu două ore programul de linişte din timpul nopţii, acesta urmând să fie 22.00-8.00.
Aleşii statului au trimis deja spre promulgare actul normatv către preşedintele României care modifică Legea privind ordinea şi Liniştea publică.

Volumul prea tare la muzică, ţipetele locatarilor din bloc sau alte sunete produse de vecinii mai gălăgioşi vor fi sancţionate de poliţişti, jandarmi, militari şi de angajaţii primăriei doar pe perioada 13.00 – 14.00.

Legea intră în vigoare la sfârşitul lunii

Actul normativ ar urma să intre în vigoare la sfârşitul acestei luni.

Dacă pentru locatarii mai tineri şi mai activi această modificare este binevenită, pensionarii sau părinţii copiilor mici sunt de părere că este prea mică perioada de odihnă din timpul zilei.

„Gândiţi-vă că este vorba doar de o oră. Mai mult, în intervalul 13.00 – 14.00 lumea mănâncă, de obicei, nu doarme. Mi se pare o prostie!“, susţine Ilinca Dragomir, o pensioară în vârstă de 70 de ani din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite