Vom avea cel mai mare centru de cercetare a atmosferei din sud-estul Europei la Măgurele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Observatorul Atmosferic Român, cel mai important centru de investigare a atmosferei joase din sud-estul Europei, a fost inaugurat miercuri la Măgurele, de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE), potrivit green-report.ro.

Cel mai mare centru de cercetare atmosferiă din sud estul Europei va fi la Măgurele  Proiectul a costat 2,87 milioane de euro, potrivit green-report.net.
Contribuţia României la acest proiect reprezintă 15% şi este alocată de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică. Cealaltă parte a sumei a fost acoperită prin Programul Norvegian de Cooperare pentru Creştere Economică şi Dezvoltare Durabilă.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenţi ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Oystein Hovdkinn, ofiţerul de proiect în Direcţia Generală pentru Cercetare Ştiinţifică a Comisiei Europene, Ciaran Dearle, precum o serie de experţi români şi străini.

Proiectul urmăreşte să realizeze un observator de cercetare 3D a atmosferei, capabil să combine activităţi de cercetare, educaţie şi practică aplicativă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite