Bucureşti: Volei şi ping-pong de „Ziua mişcării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza vremii neprietenoase, la prima „zi a mişcării“ organizată în Parcul bucureştean Herăstrău s-au strâns puţini oameni

Organizatorii au amenajat terenuri de sport pe breteaua de circulaţie dinspre parc de pe Bulevardul Aviatorilor şi au aşteptat să apară bucureştenii dornici de mişcare.

Un grup de companii din industria alimentară şi a băuturilor răcoritoare, membre ale International Advertising Association (IAA), alături de Consiliul Naţional al Audioviziualului (CNA) au avut ideea „Programului pentru un stil de viaţă sănătos“, o campanie care să atragă atenţia asupra mâncării consumate în exces şi a sportului practicat în minus, care să vina cu alternative sănătoase, la îndemâna tuturor, pentru un stil de viaţă echilibrat şi multă mişcare.

Ca să fie sărbătorită cum se cuvine „Ziua mişcării“, breteaua de circulaţie dinspre Parcul Herăstrău din Bulevardul Aviatorilor a fost închisă circulaţiei de la ora 10.00 până la 14.00. Aici au fost puse la dispoziţia amatorilor 14 zone special amenajate pentru practicarea sportului preferat. Cei care nu s-au speriat de frigul de afară au avut ocazia să joace fotbal, volei sau ping-pong, iar cei mai tineri dintre participanţi au jucat şotronul, săritul cu coarda sau elasticul.

„Pe noi ne-au chemat nişte prieteni aici în parc. Nu ştim de unde au aflat de eveniment, dar am acceptat invitaţia pe loc, pentru că nu strică puţină mişcare“, au spus Ana-Maria şi Mihai, doi pasionaţi de badminton.

Frigul le-a stricat calculele organizatorilor
Din cauza timpului nefavorabil, bucureştenii nu prea s-au înghesuit să facă sport, chiar dacă au fost ademeniţi cu 50 de premii care îndeamnă la mişcare.

„Noi ne aşteptam la cel puţin o mie de participanţi, mai ales că în cadrul acestui eveniment dorim să începem şi campania de strângere de semnături pentru declararea primei duminici din luna octombrie «Ziua Mişcării»“, dar se pare că vremea i-a speriat pe amatorii de sport“, a zis Irina Alexandru, una dintre organizatoare.

Pentru promovarea acestei campanii, au fost prezente la eveniment Dana Săvuică, antrenoarea de fitness Florentina Opriş şi creatoarea de modă Adina Buzatu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite