Vocea oraşului spune prostii pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua Securitate se mişcă abilă prin vagoanele de metrou, în piaţă, în autobuzele RATB şi puburi. Băieţi şi fete în civil notează tot şi apoi vă toarnă pe internet. Taxează orice

Noua Securitate se mişcă abilă prin vagoanele de metrou, în piaţă, în autobuzele RATB şi puburi. Băieţi şi fete în civil notează tot şi apoi vă toarnă pe internet. Taxează orice comportament penibil. Îl pedepsesc, oferindu-i o nesperată şansă la vizibilitate. Aveţi grijă ce spuneţi! Sunteţi monitorizaţi şi apoi, se va râde de voi! Două studente la Jurnalism au făcut din internet un mare panou al ruşinii. Pe site-ul www.overheardinbucharest.ro se pot citi frânturi de conversaţii pe care bucureştenii le poartă zi de zi, la facultate, pe stradă, în mijloacele de transport în comun - nimic care i-ar putea face mândri pe posesorii "perlelor" nesfârşite.
O capitală a paradoxurilor hilare
Cocktailul de dialoguri ciudate şi uneori incredibile demonstrează că avem o urbe care musteşte de acea originalitate pe care nu şi-ar dori-o niciun oraş european. Exemplu: "De Paşti, în biserică. Nişte doamne se certau la intrare.
Un tânăr le împacă: - Haideţi, doamnelor, nu vă mai certaţi, că suntem în biserică, ce dracu". Nu pare greu de crezut. I se poate întâmpla oricui să asiste la o discuţie asemănătoare. Nu sunt bancuri inventate de dragul de a vinde o carte. Sunt întâmplări reale, care condimentează viaţa bucureştenilor zi de zi.
Fără vulgarităţi şi discriminări
Andreea Retea (studentă în anul III) şi Flavia Zăblău (la Master) şi-au luat ca tipar de succes site-ul http://www.overheardinnewyork.com/, un loc de întâlnire al celor mai ciudate conversaţii auzite pe străzile New York-ului. S-au gândit că şi Bucureştiul are potenţial şi au lansat www.overheardinbucharest.ro. Li s-au alăturat foarte mulţi voluntari, din Bucureşti, dar şi din alte oraşe.
Apoi a apărut www.overheardin.ro, un site-culegere de perle din toată ţara. "Mi s-a părut amuzant ca experiment, mai ales că am avut feed-back pozitiv din partea publicului şi a jurnaliştilor. Ne-am implicat voluntar, fără să avem niciun beneficiu financiar", spune Flavia Zăblău, care respinge din start găzduirea pe site a trivialităţilor şi discriminărilor de orice fel. "Ar fi un risc enorm să publicăm toate vulgarităţile pe care le auzim în fiecare zi, oriunde". Deşi ar exista "marfă" din belşug pentru o secţiune XXX, site-ul a fost împărţit doar în rubrici "benigne": În RATB, Circulaţie, Administrative, Politice, Romantice etc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite