„Vitezomanul“ capacelor de bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Costiniu deţine „secretele“ de viteză pentru desfacerea a cinci beri în mai puţin de două secunde. Bucureşteanul susţine că s-a antrenat puţin pentru competiţia unde a reuşit să atingă un record în domeniul barmanilor profesionişti, iar concentrarea este unul dintre punctele sale forte pentru reuştă.

Record european la viteză pentru un barman din România, au titrat televiziunile săptămâna trecută despre reuşia lui Bogdan Costiniu (33 de ani). În mai puţin de două secunde, el a desfăcut cinci sticle de bere la o competiţie care a avut loc în Bucureşti.

A fost de fapt ediţia a noua a Champions Flair Crash organizat de J.W.Mariott în colaborare cu agenţia de barmani profesionişti Exquite Bar Solutions.

„Înarmat“ cu lama de bar, adică desfăcătorul de sticle, Bogdan a reuşit cel mai mult să-şi bată propriile recorduri la desfăcut sticlele de bere. În ultimii ani, timpii săi au fost de 2.30 secunde, 2.16 şi 2.07. „Nu ştiu exact care sunt statisticile mondiale, dar ştiu cel puţin că mi-am depăşit propriul record.

Este extraordinar de greu să ajungă să desfaci capacele a cinci sticle într-o secundă şi jumătate, iar eu pot spune că nu m-am antrenat foarte mult pentru asta“, a declarat Bogdan pentru „Adevărul de Seară“.

Bogdan Costiniu

Demonstraţia făcută de el săptămâna trecută a fost de fapt o probă unde şi-a demonstrat măiestria de a oferi spectacol prin ceea ce face.Una din probele finalei în care a intrat- speed opening-desfacerea sticlelor în regim de viteză, cealaltă fiind exhibition flair, adică un alt mod de a prepara o băutură sau mai multe, diferit de modul tradiţional şi folosindu-se de instrumente de bar.

„Practic, jonglând sau jucându-te cu tinuri, pahare, linguriţe, şerveţele, sticle, gheaţă, fructe încânţi ochiul clientului“, a mărturisit Bogdan.

Cum a căpătat viteză

Pasiunea şi-a descoperit-o în anul 2003 într-un club din Regie unde se organiza „Seara Berii“, iar Bogdan trebuia să fie cât mai rapid posibil.

„Trebuia să servesc câte 5, 6 10 beri studenţilor şi am descoperit dexteritatea pe care o am pentru desfacerea sticlelor“, a mai povestit Bogdan. Cu timpul a simţit că este ceva nativ în el şi şi-a dorit să ajungă la performanţă prin ceea ce face.

„Este vorba de turnare şi precizie în regim de viteză, prepararea de băuturi şi desfacerea sticlelor. Contează mult să fi odihnit ca să te poţi concentra“, a mai spus tânărul.

Merge mai departe

Bogdan spune că a câştigat primele locuri în tot ce înseamnă probele tehnice în bartending în decursul a trei ani şi cu cât are mai multe reuşite cu atât vrea să obţină şi mai multe. Este un barman profesionist de top care vrea să performeze.

„Vreau să mă interesez ce recorduri există în acest domeniu şi vreau să le încerc şi chiar să le depăşesc“, a mai mărturisit bucureşteanul.

Şi-ar dori mult să ajungă anul viitor la competiţia mondială de bartending din Las Vegas unde cei mai buni barmani susţin proba de viteză. Până atunci va merge la începutul lui 2011, la Liga Naţională de Barmani „Bar Master Competition“, ediţia a 5-a unde se va desfăşura doar o probă, de Free Style Show, la care bucreşteanul îşi găseşte mereu locul pe podium.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite