Viteza maşinilor în Capitală: 6 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei ore au stat, ieri, în trafic şoferii între Militari şi Colentina, atât cât durează un drum cu maşina între Budapesta şi Viena. Aglomeraţia a fost generată de restricţiile de trafic, de goana după cumpărături şi de ploaie.

Săptămâna a început în Bucureşti cu un trafic blocat pe marile artere. Dacă ieri dimineaţă, şoferii au parcurs cei 20 de kilometri dintre cartierele Militari şi Colentina în trei ore, după-amiază, drumul dintre aeroportul Henri Coandă şi cartierul Pipera (15 kilometri) a durat o oră şi jumătate.

Locuitorii Capitalei, dar şi cei care tranzitează oraşul, ar trebui să se obişnuiască cu „ritmul de decembrie” al traficului, pentru că Primăria Capitalei a programat o serie de restricţii de circulaţie rutieră până pe 6 ianuarie.

Dirijare cu 100 de poliţişti din ţară

Explicaţia poliţiştilor pentru ambuteiajele de ieri este însă legată şi de sezonul cumpărăturilor, precum şi de vremea rea care i-a determinat pe bucureşteni să folosească autovehiculele personale. „Aşa este în perioada sărbătorilor, dar totul s-a întâmplat şi din cauza restricţiilor din zona Pieţei Unirii. Ca să rezolvăm situaţia vom aduce 100 de agenţi din ţară”, a declarat pentru Adevărul, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere, Constantin Stroescu.

„S-au deschis, dom’le, acum hipermarketurile alea şi outletul, şi lumea dă buluc să cumpere de Sărbători”, a spus Dorin, şofer la o firmă de curierat din Capitală.

El a adăugat că a plecat, ieri dimineaţă, de pe Strada Apusului din cartierul Militari, la ora opt şi a ajuns pe Şoseaua Colentina în jurul orei 11.

Un calcul simplu arată că ieri, viteza maximă cu care maşinile au circulat a fost în jur de 6 km/oră. În cele trei ore se parcurge distanţa dintre Budapesta, capitala Ungariei, şi Viena, capitala Austriei, sau se poate ajunge din Bucureşti la mare sau în judeţul Bacău.

Restricţii-cadou de la Primăria Capitalei

Traficul rutier în zona Unirii, între Bră­tianu şi Libertăţii, unde Primăria Capitalei organizează mai multe evenimente pentru sărbătorile de iarnă, va fi total închis autovehiculelor, între orele 19.30 şi 24.00, precum şi în weekend.

Până la 6 ianuarie, în acest perimetru, şoferii vor circula în timpul săptămânii doar pe două benzi de sens, până la ora 19.30, în timp ce parcarea şi staţionarea maşinilor sunt interzise. Pe strada Edgar Quinet circulaţia rutieră este închisă până la 5 ianuarie 2009.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite