Violenţa domestică a făcut 30 de victime în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansarea de ieri a campaniei împotriva violenţei asupra femeii, "Panglici albe", a relevat că, în ultimii trei ani, 30 de femei din Capitală au fost ucise ori au fost victime ale tentativelor

Lansarea de ieri a campaniei împotriva violenţei asupra femeii, "Panglici albe", a relevat că, în ultimii trei ani, 30 de femei din Capitală au fost ucise ori au fost victime ale tentativelor de omor.

În colaborare cu Poliţia Municipiului Bucureşti şi Agenţia Naţională de Protecţie a Familiei, Fundaţia Sensiblu a mai dat publicităţii faptul că în primele trei trimestre ale acestui an, la nivel naţional, s-au înregistrat 4.463 de cazuri de violenţă asupra femeilor şi 50 de omoruri, dintre care şase în Bucureşti.

"Am avut cazuri, în 2006, când o femeie a murit înjunghiată, în 2007 am avut însă cazuri mai grave: înjunghieri multiple sau chiar un bărbat care şi-a tranşat soţia şi a împrăştiat-o prin oraş, iar altul şi-a împuşcat soţia în cap şi apoi şi-a sugrumat copilul", a spus directorul executiv al Fundaţiei Sensiblu, Cristina Horia.

Duminică, 25 noiembrie, în cadrul campaniei lansate ieri, în Piaţa Universităţii va fi amplasat un zid pe care sunt marcate toate cele 30 de victime ale violenţei în familie din Bucureşti. Acesta va rămâne în centrul Capitalei până pe 10 decembrie, când va fi spart, simbolic, de participanţii la campanie. "Prin construirea acestui zid în calea bucureştenilor, dorim să arătăm la ce a dus neimplicarea.

Indiferenţa a condus la pierderea unei vieţi", a mai spus Cristina Horia. 47% din femeile abuzate care au apelat în 2006 la sprijinul fundaţiei au vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani, iar cele mai multe, 44%, au o pregătire minimă. Cele mai multe solicitări de sprijin, în proporţie de 27%, au venit de la femei care locuiesc în sectorul 3, în timp ce la polul opus se află sectorul 6, cu 5% din cereri. (Diana Opriţă)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite