Bucureşti: Vioara din Parcul Colţea a costat cât un centru pentru câinii maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 3 a început acţiunea de reabilitare a Parcului Colţea şi a montat o statuie din bronz de 7 tone şi 5,20 metri înălţime, investiţie care a costat autorităţile locale 3.000.000 de lei.

„Un spaţiu mic, dar reprezentativ pentru Bucureşti“

Parcul Colţea, cu o suprafaţă de 2.552,18 mp, a fost trecut din administrarea ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti) în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, în vederea reabilitării.

Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al Sectorului 3, a explicat care au fost motivele pentru care parcul a trecut în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3: „S-a constatat Parcul Colţea nu era administrat corespunzător de către ALPAB; nu era îngrijit şi nici întreţinut. Sistemul de irigaţii şi fântâna nu funcţionau.“

„Sper ca amenajarea Parcului Colţea să primească în timp din partea cetăţenilor Bucureştiului valoarea şi simbolul  pe care le merită această oază în inima Capitalei, să devină un necesar loc de reper în mijlocul aglomeratei zone ultracentrale“, a declarat într-un comunicat de presă primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă.

De asemenea, Primăria Sectorului 3 plănuieşte să investească 4 milioane de euro în montarea a 24 de fântâni arteziene, pentru „educaţia estetică a cetăţenilor“ bucureşteni.

„Curăţarea“ străzilor de maidanezi

La începutul acestui an, Primăria Sectorului 1 a dat în folosinţă un adăpost pentru câinii fără stăpân. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, Alexandru Ichim, a vorbit despre această investiţie: „Centrul, cu o suprafaţă de 4015 mp, a costat în jur de două milioane de lei şi poate găzdui circa 700 de animale. Pe lângă spaţiile pentru câini, adăpostul are şi un cabinet veterinar dotat cu toate facilităţile necesare îngrijirii animalelor.“

„Sufletul Viorii“  în fântâna arteziană din Parcului Colţea

În Parcul Colţea s-au refăcut instalaţiile şi traseele sistemului de irigaţii, precum şi pompele fântânii centrale. S-au schimbat plăcile sparte ale pavajului şi cuvei fântânii, precum ale treptelor dinspre staţia de metrou, iar în zonele verzi s-au plantat rulouri cu gazon. În centrul fântânii arteziene a fost amplasată lucrarea de artă „Sufletul Viorii“ a artistei Domenica Regazzoni, turnată în bronz de artistul Ion Bolbocea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite