Vino la un ceai fierbinte cu arome exotice în localurile bucureştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vara trece şi terasele se închid, bucureştenii aleg să-şi petreacă timpul liber în ceainării şi cafenele unde atmosfera este relaxantă şi caldă.

Sute de sortimente de ceai, turtă dulce şi dulceaţă, cafea aromată şi ciocolată caldă delicioasă, mâncare vegetariană şi literatură, plus parfumul senzual al narghilelelor sunt atracţiile pentru cei care doresc să petreacă timpul liber într-o atmosferă îmbietoare şi relaxantă.

Ceainăriile şi cafenelele din Capitală sunt localuri ideale pentru a petrece câteva clipe în compania prietenilor atunci când afară temperaturile sunt prea mici pentru a mai sta la terasă.

Ceainării pe toate gusturile

Dacă vrei să serveşti un ceai fierbinte într-o atmosferă romantică cu parfum oriental poţi alege Krishna Caffe, dacă îţi doreşti să încerci mâncarea vegetariană mergi la Mandala, iar dacă vrei un local unde se servesc prăjituri, fursecuri şi dulceţuri şi unde poţi cumpăra ceainice şi decoraţiuni mergi la Ceainăria Green Tea şi Rendez-Vous.

De asemenea, în Serendipity bucureştenii găsesc atmosfera plăcută unde se poate servi un ceai fierbinte.

Localul unde mergi cu animalul de companie

La ceainăria Rendez-Vous, clienţii găsesc 300 de sortimente de ceai, printre care ceaiul negru, verde, roşu, semifermentat şi alb, dar şi 50 de sortimente de prăjituri. Un ceainic te costă 10, 5 lei iar o porţie de prăjitură este 12,5 lei.

Pofticioşii pot încerca torturile cu ciocolată, tartele cu fructe, prăjiturile cu brânză, turta dulce, cozonacii, toate fiind dulciuri speciale pentru ceaiuri.

Dacă doriţi să vă bucuraţi şi acasă de aromatele băuturi aveţi la dispoziţie un sertar plin cu pliculeţe şi accesorii de ceai.

Iubitori de animale, patronii localului permit accesul patrupedelor în ceainărie acestea fiind răsfăţate cu biscuiţi şi dulciuri.

Parfum de narghilea la Krishna Caffe

Pe strada Mihail Kogâlniceanu la numărul 17 se află Krishna Caffe, un loc perfect dacă vrei să te relaxezi într-o atmosferă romantică, să simţi parfumul oriental al unor vechi civilizaţii sau pur şi simplu să te bucuri de un ceai deosebit, o cafea, o îngheţată sau o narghilea.

„Am venit împreună cu prietenii mei pentru a fuma o narghilea. Ana a comandat o îngheţată, iar Edmund un ceai de portocale.

Seara localul este plin, trebuie sa-ţi faci din timp rezervare, asta poate pentru că atmosfera este foarte plăcută cu muzică  bună“, a spus Cristian Costache, un bucureştean în vârstă de 26 de ani.

La Krishna Caffe, un ceai costă 10 lei, o cafea între 7 şi 16 lei, iar narghileaua 16, 17, 27 şi 37 de lei, în funcţie de aromă.

Local pentru vegetarieni


Bucureştenii care doresc să servească un ceai aromat, să guste mâncare vegetariană şi să cumpere produse naturiste au pe strada Paleologu numărul 20, localul Mandala, club ezoteric, restaurant vegetarian, ceainărie, librărie şi magazin de produse naturiste. „Nu trebuie să fii vegetarian ca să te simţi bine într-un astfel de local.

Aici oamenii au la dispoziţie 20 de sortimente de ceaiuri, de la ceaiuri naturale până la ceaiuri cu arome exotice.

În plus preparatele noastre culinare se pregătesc în aproximativ 40 de minute pentru că totul se face pe loc, timp în care clienţii aleg să citească ceva din bibliotecă“, a spus Adrian Simion, proprietarul localului.

Aici un ceai costă 8 lei cana sau 14 lei un ceainic mare (două persoane), o salată cu avocado este 22 de lei, iar un curcubeu cu legume 20 de lei.

GreenTea, exclusiv pentru nefumători

În Capitală există Ceainaria GreenTea, un loc potrivit în primul rând pentru nefumători. Într-o superbă casa cu parfum interbelic şi atmosferă caldă, departe de zgomotul oraşului, bucureştenii descoperă puţin din farmecul a patru culturi diferite: clasic, japonez, indian şi Micul Paris.

Meniurile au bruschete, prăjituri, dulceţuri şi peste o sută de sortimente de ceai. În plus, de aici se pot cumpăra ceaiuri, ceainice şi decoraţiuni.

De asemenea, peste tot în casă sunt cărţi aduse special pentru cei care doresc lectură.

În orice loc al ceainăriei este acces gratuit la Internet Wireless. Este suficient să treci o dată pragul acestei case pentru a reveni mai apoi de fiecare dată când vrei să te relaxezi.

„Am fost prima clientă când s-a deschis şi de atunci sunt fidelă acestui local. Îmi place atmosfera şi mă bucur foarte mult că aici nu se fumează. De fiecare dată când vin comand ceaiul meu preferat Relaxy“, a spus Talida, 33 de ani. 

Un ceai este 10 lei, o porţie de quiche lorraine 13 lei, o prăjitură de casă costă15 lei. Casa se află pe strada Dr. Burghelea la numărul 24.

O oază de linişte în centrul oraşului

Serendipity este o oază de linişte în centrul Capitalei, fiind una din cele mai cunoscute ceainării din Bucureşti.

Oferă clienţilor ceai parfumat, turtă dulce şi dulceaţă, cafea aromată şi ciocolata caldă delicioasă. În ceainărie există şi librărie, wi-fi, expoziţii pictură şi fotografie, concerte live, seri de dans, workshop-uri de dezvoltare personală şi pictură pe vase ceramice.

Bucureştenii îşi pot personaliza astfel cănile, bolurile sau ghivecele de flori la Serendipity. Ceaiul se serveşte la ceainic, bolul fiind suficient pentru patru persoane.

Preţurile variază între 14 şi 23 de lei, în funcţie de arome.

Unde sunt situate ceainăriile:
Rendez-Vous
Adresa: Calea Floreasca nr. 102
Telefon: 0720.070.286
Krishna Caffe

Adresa: str. Mihail Kogâlniceanu nr.17
Telefon: 0729.745.988
Mandala
Adresa: str. Paleologu nr. 20
Telefon: 0732.026.279
Ceainăria Green Tea
Adresa: str. Dr. Burghelea nr. 24
Telefon: 0749.090.202
Serendipity
Adresa: str. Dumbrava Roşie nr. 12
Telefon: 0743.283.342


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite