Bucureşti: Vin taberele de vară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi studenţii îşi pot petrece vacanţa în taberele din ţară şi din străinătate sau în tabere de creaţie. De vinerea viitoare, elevii vor intra în vacanţa de vară. Agenţiile de turism, muzeele, dar şi Ministerul Tineretului şi Sportului vin cu oferte de tabere dintre cele mai diverse în această perioadă.

Taberele internaţionale prin agenţiile de turism au devenit o modă printre tineri. O excursie de şapte zile în Insula Thassos, cu demipensiune la vilă de trei stele,  prin Agenţia de turism Bel Ami, de exemplu, porneşte de la 239 de euro. De asemenea, o tabără în Bulgaria exclusiv pentru studenţi, pentru opt zile, în lunile iulie şi august, prin Agenţia Smart Adventure costă 199 de euro. Tariful include şapte nopţi de cazare la hotel de trei stele şi masă all inclusive.

Ateliere de creaţie pentru copii
Şi oferta muzeelor este atractivă pentru această perioadă. Tabăra „Vara pe uliţă“  pentru copii se  va desfăşura în perioada 13 iulie-8 august, la Muzeul Satului din Capitală. Aici cei mici vor fi iniţiaţi în tainele olăritului, ale modelajului, sculpturii în lemn, ţesutului, picturii naïve sau ale încondeierii ouălor. Preţul întregului curs pentru un copil este de 200 de lei. Şi la Muzeul Ţăranului Român au loc ateliere de desenat şi de etnologie, de marţi până vineri, între orele 11.00 şi 13.00. Preţul unui curs pentru o zi este de 2 lei.

Tabere pentru tinerii studioşi
Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) are oferte bogate de tabere. Tinerii vor beneficia de aproape 1.000 locuri de cazare, în 11 centre de agrement din ţară, în taberele naţionale gratuite. Sejurul include cazare şi masă.  De asemenea, tinerilor li se oferă gratuit, servicii de animaţie de vacanţă precum şi un program tematic specific. Pentru a participa la taberele naţionale gratuite, pe banii statului, elevi şi studenţi trebuie să aibă rezultate deosebite la învăţătură şi anumite competenţe.

 Alte 6.000 de locuri, conform MTS, la preţuri între 50 şi 57 de lei pe zi sunt disponibile prin direcţiile judeţene pentru tineret. O altă ofertă a Ministerului sunt taberele tematice cu 3.700 de locuri, la mare sau la munte, ce variază între aceleaşi preţuri. Cele mai multe locuri sunt în taberele de orientare turistică, fotografie, şah, volei, handbal sau ecologie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite