Vilă din inima Capitalei, transformată în hazna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

improprii, întreţinute tocmai de către părinţii lor.În lipsa unei surse de venit, spun autorităţile, cei din casă "asigurau" infracţionalitatea în zonă, furturile, tâlhăriile, spargerile

improprii, întreţinute tocmai de către părinţii lor.
În lipsa unei surse de venit, spun autorităţile, cei din casă "asigurau" infracţionalitatea în zonă, furturile, tâlhăriile, spargerile de locuinţe, agresarea vecinilor şi a trecătorilor impunând intervenţia pentru eradicarea focarului. Reprezentanţii primăriei de sector au constatat că locatarii vilei, în majoritate rromi, îşi făceau "necesităţile fiziologice pe jos, în diverse camere ale imobilului", iar tonele de resturi erau lăsate să putrezească prin curte. "Având în vedere focarul de infecţie pe care îl reprezintă imobilul şi curtea acestuia, am decis salubrizarea clădirii şi adoptarea măsurilor speciale de protecţie pentru copiii aflaţi în pericol, evacuarea şi cazarea adulţilor într-un spaţiu repartizat în acest sens", a afirmat edilul sectorului 2, Neculai Onţanu. Astfel, odată cu intervenţia în vila situată pe ţepeş Vodă nr. 72, cei 19 minori au fost preluaţi în sistemul de protecţie socială de către autorităţi, odată cu alte 23 de persoane adulte, unele dintre ele fiind chiar părinţii copiilor.

Puradeii, rezultatul relaţiilor în concubinaj
Direcţiile de specialitate din subordinea Primăriei Sectorului 2 au scos la iveală faptul că 70 la sută din persoanele aciuate în imobilul cu pricina sunt din provincie şi trăiesc de mai multă vreme în relaţii de concubinaj, din care au rezultat plozi pe bandă rulantă. Vecinii spun că "acolo este o casă de nebuni, în care nu ar fi de mirare să existe şi căsătorii între rude sau relaţii sexuale la întâmplare, fiecare cu fiecare", fiind şi motivul pentru care "s-a pierdut şirul de copii". Vila în care îşi duceau traiul micuţii se află în stare avansată de degradare, insalubră şi nu este racordată la reţelele de apă curentă şi utilităţi, astfel că rromii se încălzeau cu ajutorul godinelor, iar hrana se "prepara" pe aragaze cu butelii. Printr-o dispoziţie din anul 2003 emisă de primarul general, imobilul din str. Tepeş Vodă a trecut în proprietatea mai multor persoane fizice, care l-au vândut succesiv, aflându-se în prezent în proprietatea unei societăţi din judeţul Constanţa. Situaţia a pus pe jar localnicii din zonă, care au recurs la măsuri sporite de securitate, de teamă să nu le intre rromii în case.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite