Bucureşti: Viitorii medici au trecut astăzi prin examenul cel mai important din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examentul de rezidenţiat s-a desfăşurat azi-dimineaţă în şapte centre universitare din Capitală. Peste 5.000 de candidaţi din toată ţara s-au luptat pe aproximativ 3.000 de locuri, concurenţa fiind de mai puţin de doi pe un loc. Cele mai multe locuri scoase la concurs au fost cele de la medicină.

La examenul de rezidenţiat de anul acesta sunt scoase la concurs 2.985 de locuri la care s-au înscris 5.063 de candidaţi. Astfel, 4.454 de medici au ales să concureze pentru cele 2.670 locuri de la medicină, alţi 500 pentru cele 218 de locuri de la medicină dentară şi încă 109 candidaţi au optat pentru cele 97 de locuri de la farmacie.

„Am emoţii, este cel de-al doilea examen de rezidenţiat. Sper ca anul acesta să intru pentru că altfel se duc naibii şase ani de studiu. Pentru noi, absolvenţii de medicină, nu este altă şansă decât să lucrăm în spital. În alte domenii nu mai avem acces pentru că nu se mai fac angajări“, a spus Ionuţ Severin, unul dintre candidaţii care se afla într-o aulă de la Universitatea de Medicină „Carol Davila“.

Nu a scăzut concurenţa ci sunt mai multe locuri scoase la concurs

Cu toate că mii de tineri absolvenţi de medicină sunt şomeri sau lucrează în domenii ce nu au legătură cu facultatea pe care au absolvit-o, concurenţa a fost mult mai scăzută la examenul de astăzi. Anii trecuţi concurenţa a fost chiar şi de şase pe un loc.

„A scăzut concurenţa dar nu şi numărul candidaţilor. Această scădere se explică prin faptul că au fost scoase mai multe locuri la concurs nu prin faptul că sunt mai puţini medici tineri“, a explicat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Concursul presupune un test-grilă cu 200 de întrebări şi durează patru ore, de la ora 10.00 la ora 14.00.  Punctajul minim de promovare reprezintă 50% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, pentru fiecare dintre cele trei domenii.
La examenul de astăzi toţi concurenţii au purtat măşti la intrarea în sala de examen pentru a evita infectarea cu virusul A(H1N1), conform măsurii luate de Ministerul Sănătăţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite