Video Șobolanii mișună prin curtea spitalului „Marie Curie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama unui copil bolnav a văzut rozătoarele care se plimbau lângă unitatea medical şi a prezentat cazul jurnaliştilor Click! Conducerea spitalul a anunțat că va solicita deratizarea zonei, dar nu a exclus ca șobolanii să revină întrucât zona este întinsă și greu de administrat.

Șocanta descoperire a fost făcută de mama unui copil bolnav de epilepsie şi tetrapareză spastică care a fost internat la spitalul „Marie Curie“ (fostul Budimex) din Capitală.

Femeia a stat în unitatea medical timp de cinci zile alături de copilul său, de pe 26 iulie până pe 1 august, şi s-a declarat nemulțumită de condiţiile mizere din spitalul bucureştean.

Mama care a dorit să-și păstreze anonimatul a povestit cum, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 31 iulie, a ieşit în curtea spitalului să fumeze o ţigară şi a rămas stupefiată când a văzut şobolani mişunând pe lângă pereţi, chiar la intrarea în spital.

„Nu mi-a venit să cred ce văd şi am filmat şobolanii cu telefonul mobil. M-am temut pentru siguranţa fiului meu, mai ales că am citit în presă despre decese survenite din cauza mizeriei din spitalelel româneşti“, a declarat ea.

Rozătoarele se întorc după dezinsecție

Conducerea Spitalului de Copii „Marie Curie“ au reacționat spunând că cel mai probabil șobolanii au venit de la construcțiile din apropiere.

„Este regretabil ceea ce a constatat pacienta. În urmă cu o săptămână s-a semnat un contract de deratizare cu o firmă nouă, iar curățenia se face la interval de câteva luni. Este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva. Dacă zona nu va fi deratizată complet, şobolanii vor putea reveni oricând“, a declarat Cătălin Smărăndache, managerul spitalului „Marie Curie“.

Conducerea spitalului a dat asigurări că în în cadrul spitalului deratizarea se face cu regularitate, dar fiind un spațiu viran vast lângă unitatea medical, rozătoarele pot reveni oricând.

„Avem contracte cu mai multe firme de deratizare pentru că intră în obligația noastră, iar ultima acțiune a fost pe 13 iulie “, a mai spus managerul spitalului.

Medicii care lucrează în cadrul unității spitalicești spun că apariția șobolanilor poate provoca probleme grave. Ei cred că șobolanii ar putea ajunge în clădire dacă nu vor fi luate măsuri imediat și ar putea cauza leziuni prin muşcături pacieniților.

Şobolanii sunt purtătorii unor boli infecţioase grave pe care le transmit persoanelor care ajung în contact cu aceste animale infectate.Cea mai întâlnită boală infecţioasă este leptospiroza care se transmite prin contactul cu urina animalului infectat și poate fi mortală.

Mizerie în spitalele din Capitală

-    2007 - pacienții au reclamat prezența gândaci în saloanele Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş“ din Capitală.
-    2010 - Maternitatea Spitalului CF2 a fost implicată într-un scandal după ce mai multe gravide au fost în stare gravă din cauza condițiilor improprii și al instrumentarului vechi și nesterilizat
-    Începutul anului 2011 - gândacii colcăiau prin saloane de la secţia de neurologie a Spitalului Colentina din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite