Videanu - tun imobiliar de 100 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia primarului Adriean Videanu scoate la vânzare şase hectare din terenul Fabricii Titan Mar, situată într-una din zonele promiţătoare ale Capitalei Primarul Capitalei, Adriean

Familia primarului Adriean Videanu scoate la vânzare şase hectare din terenul Fabricii Titan Mar, situată într-una din zonele promiţătoare ale Capitalei

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, ar putea băga în bugetul familiei sale peste 100 de milioane euro. Şi asta pentru interesul imobiliar asupra terenului pe care se află firma familiei edilului şef. Scandalurile din presă arată că în 1996, Videanu ar fi cumpărat cu patru dolari metrul pătrat o bucată din suprafaţa pe care se afla Fabrica Vulcan.

Evoluţia pieţei terenurilor din Capitală îl avantajează şi pe primarul Adriean Videanu. Familia sa deţine fabrica Titan Mar, în jur de şase hectare de teren în zona Trafic Greu care ar fi fost scos la vânzare.

Proiectele urbanistice au scumpit zona

Preţul cerut de familia Videanu este de 1.800 de euro/mp, iar ofertele făcute până acum sunt de 1.100 de euro/mp, arată Mediafax. Interesul asupra zonei Trafic Greu a crescut după anul 2000, când a fost aprobat Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei.

Potrivit indicatorilor urbanistici, fabricile construite de comunişti în acest perimetru (printre care şi Titan Mar, care a cumpărat terenul de la falimentara Vulcan - n.r.) trebuie scoase în afara oraşului. Asta face ca zona să fie vânată pentru dezvoltări imobiliare, atât blocuri pentru locuit cât şi centre de afaceri. Un studiu făcut de Imoinvest Consulting&Development arată că piaţa imobiliară din zona Răzoare-13 Septembrie a crescut de la 50 de dolari metrul pătrat înainte de 2000 la cel puţin 1.800 de euro în 2007.

Infrastructură nouă, teren scump

În tot acest timp, Consiliul General al Capitalei a aprobat mai mute proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii în zonă. Trafic greu va deveni o arteră deosebit de importantă după finalizarea pasajului de la Basarab, care traversează zona Gării de Nord şi Grozăveşti şi iese la nici un kilometru de Trafic Greu.

Reconfigurarea intersecţiei de la Răzoare va face şi ea mai uşoară legătura dintre centru şi autostrada Bucureşti-Piteşti. Un alt proiect prevede modernizarea Şoselei Viilor şi a intersecţiei de la Eroii Revoluţiei, iar accesul către Giurgiu va fi şi el mult mai lejer.

Toate aceste proiecte municipale, finanţate din împrumuturi sau bani de la buget, au condus la "stilarea" zonei Trafic Greu, care se află la numai doi kilometri de Piaţa Unirii.

"Marele atu al acestei proprietăţi este faptul că are utilităţile la capacitate maximă, pentru că acolo a fost o importantă zonă industrială", a declarat pentru "Adevărul" Călin Clinciu, director de comunicare al companiei Euroest

Videanu vinde peste un an

Previziunile imobiliare arată că preţul maxim din zonă poate ajunge până la sfârşitul anului la 3.000 de euro metrul pătrat. Anul trecut un metru pătrat din acest perimetru a fost vândut cu 1.900 de euro, mai arată studiile imobiliare.

Întrebat despre soarta terenului Titan Mar, Videanu nu a prea vrut să comenteze. El a dat de înţeles că mai aşteaptă până la vânzarea terenului. "Mai devreme de un an, în niciun caz nu vindem terenul", a spus ieri Videanu, înaintea unui seminar pe teme de trafic.

>> Mai devreme de un an, în niciun caz nu vindem terenul

Adriean Videanu, primar general

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite