Videanu vrea să mute şantierul de lângă Sfântul Iosif, dar nu are alt teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa susţine primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, presat de protestele vehemente ale credincioşilor catolici şi ale bucureştenilor care l-au ales.Este o speranţă pe care primarul

Aşa susţine primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, presat de protestele vehemente ale credincioşilor catolici şi ale bucureştenilor care l-au ales.
Este o speranţă pe care primarul le-o dă acestora, însă nu a găsit o soluţie. Nu are nici măcar terenul. A împrumutat soluţia indicată de Arhiepiscopia Romano-Catolică. Nici nu a contactat investitorii pentru a le face cunoscute intenţiile sale, deşi a anunţat că se va întâlni cu ei în cursul acestei săptămâni. "Nu înţeleg fundamentul şi legalitatea declaraţiilor domnului primar. Aşteptăm să ne invite oficial şi să ne explice", ne-a declarat, ieri, Daiana Voicu, managing director la Willbrook Management, compania care derulează proiectul. Ieri, la amiază, lucrările pe şantier erau în toi. "Lucrările continuă. Deja s-au realizat fundaţiile", a mai adăugat Daiana Voicu. Compania care derulează "Cathedral Plaza" a anunţat că a estimat deja o pagubă de zece milioane de euro în întârzierea proiectului. "Nu se stopează lucrările decât dacă se obţine un ordin în instanţă. E un conflict între vecini. Nu are legătură cu Vaticanul şi nici cu integrarea europeană. Are legătură cu justiţia", susţinea, în urmă cu puţin timp, reprezentantul companiei. Primarul Adriean Videanu se rezumă la declaraţii: "Atât Monseniorul Robu, cât şi ceilalţi reprezentanţi ai Bisericii au fost prezenţi la invitaţia pe care le-am făcut-o în ideea de a încerca să găsim soluţii pe calea dialogului. Am spus întotdeauna că nu sunt decât două soluţii: ori pe cale de instanţă, ori calea dialogului, motiv pentru care săptămâna viitoare o să fac un apel şi la investitori să vină să purtăm o discuţie pentru a găsi soluţii". Inexistenţa unei viziuni a primarului general îi determină pe reprezentanţii bisericii să se îndoiască de faptul că Adriean Videanu ar putea găsi o soluţie pentru a salva o dată pentru totdeauna catedrala. "Dorim înainte de toate să se oprească imediat lucrările şi să se anuleze autorizaţia de construire. Să vedem că problema este rezolvată pe vecie. şi pentru că municipalitatea nu are terenuri, ca măsură de protecţie a Catedralei, am arătat disponibilitatea noastră de a preda un teren în Bd. Coposu, nu investitorului, ci autorităţilor", ne-a declarat părintele Francisc Doboş, secretar eparhial.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite