Bucureşti: Parcare privată în Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Piaţa Victoriei, dar şi cei care sunt în trece prin zonă şi nu ştiu unde să îşi lase maşina, au acum la dispoziţie o parcare privată. Accesul şoferilor în Fast Parking se face ori pe bază de abonament, ori aceştia plătesc în funcţie de cât timp îşi lasă maşinile în spaţiul supravegheat non-stop prin camere video.

Zona centrale, de unde s-au ridicat în ultimele luni destul de multe maşini parcate neregulamentar, are acum o parcare de 3.300 de metri pătraţi. Aceasta a fost construită în urmă cu aproximativ două luni pe un teren privat din zonă care, potrivit proprietarului parcării, nu era folosit la nimic.

„Mi-a venit ideea de a construi o parcare în apropiere de Piaţa Victoriei pentru că este în primul rând o zonă ultracentrală, iar de jur împrejurul parcării sunt bănci, spitale, plus multe alte instituţii. Cum terenul acesta nu era folosit la nimic l-am întrebuinţat în acest fel“, a spus Dragoş Dragotescu, proprietarul parcării Fast Parking din strada Doctor Sergiu, chiar de lângă clinica Sanador. În această parcare au acces toţi cei care nu au unde să îşi lase automobilul, beneficiind de pază non-stop şi supraveghere video.

125 de maşini pot parca la Fast Parking

Pe cei 3.300 de metri pătraţi de teren, pot parca aproximativ 125 de maşini. „Este singura parcare privată din Capitală şi intenţionăm să mai construim astfel de zone pentru că problema locurilor de parcare este una foarte mare pentru şoferii de aici, dar şi pentru cei care vin din afara oraşului“, a mai spus proprietarul Fast Parking.

Pentru a-şi lăsa maşina aici, şoferii trebuie ori să-şi facă un abonament lunar, ori să plătească în funcţie de timpul în care maşina stă în parcare.

Potrivit proprietarului, 60% dintre şoferii care îşi lasă maşinile aici au abonamente, iar restul de 40% plătesc în funcţie de timpul în care ocupă un loc.

 
Piaţa Victoriei este una dintre zonele cele mai aglomerate din Capitală, tranzitată zilnic de sute de maşini. „Uneori se ridică zece maşini într-o zi, dar numărul lor variază. Se sancţionează în principal abuzurile, maşinile lăsate pe treceri de pietoni, sau care blochează accesul mijloacelor de transport în comun“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 1, Alexandru Ichim. Potrivit acestuia, în Piaţa Victoriei, şi mai ales pe Calea Victoriei, numeroşi şoferi parchează ilegal, deşi în zonă au fost montate plăcuţe de avertizare şi există două parcări subterane cu plată.

„Acolo unde există alternativă, dar nu se foloseşte, se plăteşte”, a mai spus Ichim. Reprezentanţii autorităţilor locale au decis în luna mai a acestui an ca maşinile parcate neregulamentar pe raza Sectorului 1 să fie ridicate. Sunt vizate, în special, cele lăsate pe trecerile de pietoni şi pe spaţiile verzi.

Autovehiculele pot fi recuperate, de luni până vineri, din Aleea Mateloţilor nr. 31-43, iar taxa este între 700 şi 800 de lei.

Cât te costă să parchezi aici

Preţul unui abonament necesar pentru accesul în parcarea de la Piaţa Victoriei este de 150 de euro pe lună. „Cei care îşi fac abonament au acces la orice oră în parcare i bineînţeles locul asigurat. Vrem să dăm drumul şi la programul pe timp de noapte, pentru că deocamdată parcarea este deschisă de la ora 8.00 la 20.00. atunci când va funcţiona şi programul pe timp de noapte, preţul pentru o jumătate de oră va fi de 3 lei“, a mai spus Dragoş Dragotescu.

Pentru 30 de minute şoferii trebuie să plătească 2 lei, iar pe oră 4 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite