Victor Rebengiuc primeşte o stea pe Walk of Fame, de ziua lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Victor Rebengiuc va primi o stea pe Walk of Fame din Bucureşti, joi, în ziua în care împlineşte 78 de ani. Evenimentul va avea loc în Piaţa Timpului, lângă Magazinul Cocor, de la ora 14.00.

Aceasta este cea de-a doua stea de pe Walk of Fame din Bucureşti, proiectul fiind inaugurat la sfârşitul lui ianuarie, cu o stea dedicată lui Florin Piersic.

Walk of Fame este un spaţiu dedicat valorilor artistice ale filmului şi teatrului româneşti, situat în Piaţa Timpului, aflată în vecinătatea magazinului Cocor şi a centrului istoric al Capitalei. Acest spaţiu a fost inaugurat de Teatrul Metropolis în colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti şi magazinul Cocor.

În seara zilei de joi, Victor Rebengiuc va fi onorat şi la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, cu proiecţia filmului "Moromeţii", de Stere Gulea. La eveniment vor participa personalităţi din lumea cinematografiei.

Victor Rebengiuc, născut pe 10 februarie 1933, este actor de teatru şi film. Absolvent al UNATC "I. L. Caragiale" Bucureşti în 1956, el este membru al trupei Teatrului Bulandra din 1957, însă joacă şi în spectacolele altor teatre bucureştene, precum Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Mic, şi din ţară - Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. A fost rector al UNATC "I. L. Caragiale" Bucureşti în perioada 1990 - 1996, dar şi director al Teatrului Bulandra, între anii 1996 - 1998.

Printre filmele în care a jucat se numără "Pădurea spânzuraţilor" (1964), de Liviu Ciulei, "De ce trag clopotele, Mitică?" (1981), în regia lui Lucian Pintilie, şi "Faleze de nisip" (1983), în regia lui Dan Piţa. Recent, Victor Rebengiuc a jucat în pelicula "Medalia de onoare", în regia lui Călin Netzer, pentru care a primit mai multe premii - menţiune specială la Festivalul de la Torino, premiul pentru cel mai bun actor la Salonic şi premiul pentru cel mai bun actor la TIFF.

În 2004, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), a primit premiul de excelenţă pentru întreaga carieră. În acelaşi an, Rebengiuc a primit din partea criticilor de film din România titlul de cel mai bun actor din 2004, pentru rolul din filmul "Niki Ardelean, colonel în rezervă", de Lucian Pintilie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite