Verdeaţa din Parcul Pajura, înlocuită cu un bloc de 14 etaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cu câteva zile certificatul de urbanism pentru construcţia care va avea două subsoluri parter plus 14 etaje, după ce consilierii municipali au aprobat planul urbanistic zonal în luna octombrie

cu câteva zile certificatul de urbanism pentru construcţia care va avea două subsoluri parter plus 14 etaje, după ce consilierii municipali au aprobat planul urbanistic zonal în luna octombrie anul trecut. Ultima şansă de a păstra parcul s-a spulberat. Primăria de sector nu are responsabilitatea de a aproba PUZ-uri. Modificarea zonei au făcut-o consilierii generali din Primăria Capitalei.
"Nu avem decât obligaţia prevăzută de lege să eliberăm autorizaţia. Singurul lucru pe care îl mai pot face cei care nu vor acest bloc în zona respectivă este fie să atace PUZ-ul, fie să ceară modificări la acesta", a declarat, pentru Adevărul, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.
Sute de locuitori vor fi nevoiţi "să admire" zilnic un bloc cu 14 etaje în locul spaţiului verde şi al arbuştilor existenţi acum în parcul din spatele bisericii din lemn de pe strada Băiculeşti. Oamenii sunt revoltaţi că blocurile lor cu doar nouă etaje se vor afla în umbra noii construcţii, care va obtura şi vederea spre oraş. În apropiere sunt şinele de cale ferată, iar la câţiva metri adâncime se află una dintre reţelele principale de canalizare. "ştiţi cum se cutremură blocul când trece un tren?
Cine credeţi că va veni să locuiască la etajele superioare?", se întreabă, indignaţi, oamenii.

Apel disperat la adresa lui Chiliman

Locuitorii fac un apel disperat către primarul sectorului 1 să nu aprobe documentaţia pentru acest proiect. "Aici, pământul nu e pământ, este numai nisip, de aceea şi pasajul se inundă de fiecare dată când dă o ploaie. În plus, pe sub parcul ăsta trec conducte cu diametru de un metru şi jumătate. E imposibil să se construiască un bloc în condiţiile acestea", mai spun oamenii. Săpăturile din parc sunt încă vizibile. Pe acele locuri, verdeaţa a dispărut cu desăvârşire. Parcul este plin de grămezi de gunoi menajer, acoperite doar de pomii care au înflorit. Semn că autorităţile şi-au luat mâna de pe parc, deşi spun că se ocupă de întreţinerea lui, chiar dacă este proprietate privată.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite