Veniturile din executări silite au crescut cu 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucureşti a încasat din executări silite, până la sfârşitul lunii august a.c., 416.251.800 RON, cu 52% mai mult faţă de

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucureşti a încasat din executări silite, până la sfârşitul lunii august a.c., 416.251.800 RON, cu 52% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit directorului executiv al DGFP, Cristian Nicolae Stoina, numai de la fosta societate SNCFR au fost încasate prin executarea silită a terţilor aproximativ 40 miliarde de lei vechi. "Există multe firme care datorează SNCFR sume importante. Firmelor identificate li s-a poprit conturile, fiind executate silit. În acest moment continuăm căutarea celorlalte firme care datorează bani SNCFR. La nivel naţional sunt foarte multe astfel de societăţi", a mai precizat şeful Fiscului bucureştean.

Arierate de miliarde
Conform datelor funizate de acesta, nivelul arieratelor a scăzut, în Capitală, cu aproximativ 20%, de la 7,3 miliarde RON, la sfârşitul lunii mai 2006, la 6,1 miliarde RON, la 31 august a.c. "Până în acest moment am încasat efectiv aproximativ 60% din arieratele programate pentru acest an", a declarat Stoina. Cea mai prolifică perioadă din acest punct de vedere a fost, potrivit DGFP, perioada mai- iunie, când s-au încasat arierate de peste 700 milioane RON.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite