Vedi Steaua e poi muori!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru 20 de secunde în plus, un arbitru este făcut nemernic în direct la TV. Şi nu de un simplu crainic. Ne mai miră atitudinea fanilor din Liga lui Mitică?

Unul dintre cele mai vechi proverbe italiene spune „Vedi Napoli e poi muori!” (Vezi Napoli, apoi poţi muri!), pe care l-a folosit prima dată poetul Virgil, apoi, mult mai târziu, poetul german Johann Wolfgang von Goethe.

Proverbul se referă la frumuseţea orbitoare şi la farmecul unui oraş care nu are nimic de-a face cu nordul Italiei sau cu Mezzogiorno, sudul sărac al Peninsulei. Aşa este şi echipa de fotbal, nu are nimic de-a face cu stilul edulcorat al Seriei A. Este singura echipă italiană cu public sud-american şi care trăieşte la fel de tumultuos ca idolul care a pus SSC Napoli pe harta fotbalistică a lumii, Diego Maradona. Nu joacă niciodată catenaccio, nu se apără italieneşte, iar când primeşte trei goluri e în stare să revină, aşa cum a făcut-o şi aseară.

Înţeleg furia fanilor Stelei, sau celor care confundă naţionalismul cu fotbalul, dar nu este justificată, mai ales când îl înjurăm pe polonezul Borski. La televiziunile din Polonia, Balaj sau Tudor nu ar fi fost făcuţi nemernici de comentatori. Fiţi siguri de asta! Steaua a condus cu 3-0, apoi “perversa ca pe muntele Olimp” a lui Kapetanos a anunţat dezastrul. Lăcătuş n-a avut reacţie, mai ales când Mazzarri şi-a scos de la naftalină perlele Lavezzi şi Hamsik. Din acel moment, Steaua s-a transformat într-un sparring-partner, lovit din toate părţile şi chiar sub centură.

Şi nu aţi mai văzut meciul acesta? Cu Paris Saint Germain, Middlesbrough sau Olympique Lyon tot Steaua a jucat şi s-a terminat mai rău decât aseară. Ne-am obişnuit să dăm vina pe arbitri, aşa cum o face Mircea Lucescu de când era jucător şi nici astăzi nu a renunţat la obicei. C-aşa-i la noi! Dăm vina pe alţii, niciodată nu vedem unde greşim!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite