Localurile, afacerea preferată a vedetelor româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea VIP-urilor româneşti şi-au deschis restaurante, terase şi pub-uri, care le rotunjesc veniturile pe timp de criză. Ioan Gyuri Pascu, Iulian Vrabete, Mugur Mihăescu şi George Mihăiţă se află printre vedetele autohtone care au „băgat“ banii câştigaţi din muzică sau actorie în restaurante şi pub-uri.

Probabil cel mai vechi actor-patron de bar este directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă. Acesta a ales, în urmă cu 12 ani, ca banii câştigaţi din actorie să-i redirecţioneze către o afacere: Club Cafe Jos Pălăria. Localul este situat la Piaţa Universităţii şi a fost primul deschis în această zonă. „Când am deschis eu, nu mai era niciun bar lângă mine. Acum, este plină zona de localuri. Nu mă deranjează, cu cât mai multe, cu atât mai bine", a spus George Mihăiţă.

Interiorul restaurantului este unul original, pereţii fiind tapetaţi cu imaginile actorilor români, dar şi cu poze ale patronului, care nu aveau cum să lipsească din peisaj. Printre actorii de pe pereţi se regăsesc Draga Olteanu, Radu Beligan, regretatul Gheorghe Dinică, dar şi actori mai tineri. Şi, după cum spune maestrul, localul este conceput de un scenograf de teatru, acesta fiind şi principalul motiv pentru care înăuntru este un aer teatral. „Băruleţul este ca un sanctuar, unde oamenii vin să se închine la actori. În schimb, altfel decurg discuţiile la un pahar şi altfel într-un birou. Localul arată în acest fel, deoarece m-am gândit să îl diferenţiez de alte baruri", a adăugat Mihăiţă.

Actorul spune că nu există termen de comparaţie între teatru şi afaceri, cel mai bine simţindu-se pe scenă, dar câştigând mai mult din afaceri. În plus, a îmbinat atât de mult teatrul şi localul, încât şi numele este pus dintr-o piesă. „Jucam în piesa «Pălăria» şi am zis ca barul să se numească «Jos Pălăria». Din afaceri se câştigă mai mult, iar cel mai bine ar fi ca fiecare actor să aibă un băruleţ al lui. În acest fel, n-ar mai cere la vecini un sac de cartofi", a încheiat George Mihăiţă.

„Garcea", patron de baruri

Un alt actor care deţine nu un local, ci două, este Mugur Mihăescu, cunoscut de toată lumea sub pseudonimul „Garcea". Primul local în care a investit comicul este „The Coffee Store", situat perete în perete cu barul „Jos Pălăria".

Mugur Mihăescu a deschis acest local în luna martie a anului trecut, iar pentru că afacerea a mers bine, a investit şi într-un pub, „St. Patrick Irish Pub". „Am acceptat imediat să bag banii într-un local. Lucrez cu oameni care ştiu să facă business, iar afacerea merge foarte bine", a precizat „Garcea".
Cele două localuri sunt situate central, unul la Universitate iar altul în Centrul Vechi al Capitalei. Iar dacă la „The Coffee Store" merg mai mult afacerişti, „St. Patrick Irish Pub" este frecventat şi de oameni de afaceri, dar şi de studenţi.

image

Iar, dacă în Bucureşti nu sunt foarte multe localuri irlandeze, Mihăescu a spus că nu a ezitat niciun minut când a început o astfel de afacere. În plus, el spune că doreşte să investească în continuare în diferite afaceri. „Am ales acest stil de pub deoarece sunt foarte multe în lume şi sunt foarte căutate. Nu vreau să mă bag în două afaceri diferite, mai întâi să mă obişnuiesc cu localurile şi apoi mai vedem. Vreau să mai îmi deschid un pub irlandez în România, nu m-am hotărât încă în ce oraş", a încheiat acesta.

Vrabete te cheamă la „Tarot"

Şi Iulian Vrabete, basistul trupei Holograf, a ales să investească în acelaşi tip de afacere şi şi-a deschis un restaurant. Cântăreţul a precizat că ideea de a deschide un restaurant o avea de patru ani, însă a pus-o în practică abia anul trecut. „Am vrut iniţial să deschidem un restaurant medieval, unde să se mănânce doar cu mâna. Nu a fost să fie, dar nici nu am renunţat atunci definitiv la idee", a spus artistul.

image

Şi pentru că nu i-a ieşit din prima, basistul trupei Holograf s-a hotărât anul trecut să deschidă alt tip de restaurant, cu un nume care te duce cu gândul la mult mister: „Tarot". Datorită acestui nume, şi mâncărurile din meniu au nume specifice cărţior de tarot. Spre exemplu, mărul copt este scris în meniu sub numele de „globul de cristal", iar mămăliguţa cu brânză şi smântână se numeşte „alb şi auriu". „Numele le-am luat din cărţile de tarot. Am vrut să aducem şi o vrăjitoare, dar n-am mai făcut acest lucru. Poate în viitor", a mai precizat Iulian Vrabete.

Ioan Gyuri Pascu se laudă cu bere

Probabil cel mai nou artist intrat în domeniul restaurantelor este actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu. Acesta şi-a deschis un restaurant care se vrea a fi un loc ieşit din comun, denumit „Gyuri's Pub - cold beer, good food, live music".

Gyuri Pascu a ţinut morţiş să precizeze, încă de la început, că restaurantul este deţinut de el şi încă trei persoane, el având doar 15% din acţiuni. „Toată lumea spune că mi-am deschis restaurant. Eu am doar 15% din local, iar numele a fost pus pentru a atrage publicul. Mie îmi place să denumesc acest loc «sufragerie culturală»", a afirmat artistul.

image

În plus faţă de celelalte localuri deţinute de vedete, cel la care acţionar este Gyuri Pascu este un loc mai mult cultural. Aici au loc diferite concerte cu prieteni ai lui Gyuri, cu formaţia artistului sau chiar cu tinere talente în jazz. Restaurantul este unul destul de spaţios, cu foarte mult lemn, cu o scenă, iar de pe mese lipsesc feţele de masă.

Actorul spune că avea de mult dorinţa de a-şi deschide un restaurant, dar nu avea fondurile necesare. Cu ajutorul a trei prieteni însă, şi-a împlinit visul. „Vroiam de mult să-mi deschid un restaurant ieşit din comun, dar nu aveam bani. Aici suntem patru asociaţi. Nu m-am gândit la profit, dacă iau 200 de euro pe lună, sunt fericit. E bine că vin şi mănânc pe gratis. Este şi asta o economie", se destăinuie Gyuri Pascu.

Alte vedete care deţin restaurante

Gyuri Pascu, Vrabete, „Garcea“ şi George Mihăiţă nu sunt singurele vedete care deţin restaurante. Se pare că VIP-urile autohtone au o atracţie aparte pentru acest tip de afacere. Alte personalităţi care deţin localuri sunt Vasile Turcu (restauratul Classa di T), Gino Iorgulescu (lanţul de restaurante Tratoria Il Calcio), Iuliana Marciuc şi Adrian Enache (lanţul de restaurante Asia) sau Florin Călinescu (restaurantul La Mişto). Şi Alexandru Papadopol şi Romică Ţociu au fost patroni de restaurante, însă au renunţat la acestea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite