Vîntu, condamnat: şase luni de închisoare şi 100.000 de lei daune pentru că l-a şantajat pe Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Sectorului 1 a luat decizia în urmă cu puţin timp, în cazul dosarului în care era acuzat că l-ar fi şantajat pe omul de afaceri Sebastian Ghiţă.  Instanţa îl obligă pe SOV să plătească patronului RTV daune în valoare de 100.000 de lei

UPDATE 13.45 Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, vineri, că a atacat cu recurs decizia judecătorilor prin care a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă. La ieşirea din sala de judecată, Vîntu a spus că va aduce argumente suplimentare. Citeşte mai multe AICI

***

Ghiţă a înaintat, anul trecut, o plângere Parchetului de pe Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, în care îl acuză pe Vîntu de ameninţare şi şantaj.

În perioada în care era manager Realitatea TV, Ghiţă îl acuza pe Vîntu şi asociaţii săi că folosesc metode imorale, precum şantajul, pentru a interveni în activitatea editorială.

Mai exact, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale.

Pe aceeaşi temă:
Nelu Legiune, executantul model al lui SOV: 5 luni de închisoare

Cum a început scandalul dintre Sebastian Ghiţă şi Sorin Ovidiu Vîntu

Convorbiri "prietenoase" dintre Vîntu şi Ghiţă

„În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială. A fost realmente surprinzător pentru noi să constatăm că, în absenţa unor rezultate în cadrul discuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au decis să utilizeze metode profund imorale şi total în faţa legii, precum: şantajul şi ameninţarea", se arată într-un comunicat al Asesoft International SA.

Mai mult, într-un comunicat trimis atunci de către firma deţinută de Sebastian Ghiţă se arata că Sorin Ovidiu Vîntu coordonează un grup mafiot, care este implicat în crimă organizată. Totodată, membrii CA al Asesoft au anunţat că orice litigiu privind contractul de muncă trebuie rezolvat prin negocieri sau în instanţă.

„Reiterăm ceea ce am precizat şi cu prilejul discuţiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vântu şi anume că orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie prin negocieri, fie în instanţă, însă în niciun caz în stil mafiot, aşa cum doreşte domnia sa. Ca reacţie la ameninţările ce ne-au fost adresate, am decis să depunem plângeri penale împotriva domnului Sorin Ovidiu Vîntu şi a asociaţilor săi", se precizează în comunicat.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite