Vagoane noi de metrou pe magistrala 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

capacităţilor de transport şi la reducerea intervalelor de circulaţie a trenurilor", a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu, prezent la recepţia trenului în staţia de metrou

capacităţilor de transport şi la reducerea intervalelor de circulaţie a trenurilor", a declarat ministrul transporturilor, Radu Berceanu, prezent la recepţia trenului în staţia de metrou Dristor 2.
Berceanu, supărat pe pictorii de graffiti
Ministrul Berceanu şi-a exprimat speranţa că noile trenuri nu vor fi distruse, după ce a văzut un tren vechi în staţia Dristor 2, plin de desene graffiti. "Este o porcărie ce se întâmplă cu graffiti de pe trenuri şi nu îmi dau seama de ce se întâmplă aşa ceva. Sunt foarte nemulţumit şi voi lua măsuri dure", a declarat Berceanu, vizibil deranjat. Oficialul se gândeşte chiar la o dublare a preţului călătoriei pentru a asigura paza noilor trenuri, în cazul în care se vor înregistra asemenea incidente. Nici Liviu şoavă, directorul general, nu este străin de activităţile "artistice" ale pictorilor amatori din subteran. El a spus că au fost prinse mai multe persoane care au pictat trenurile, majoritatea din Franţa şi Slovenia.
Primăria va administra metroul dacă are bani
Berceanu nu are nimic împotriva transferului Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor la Primăria Capitalei. "Metroul a fost considerat un mijloc de transport pe calea ferată şi de aceea este la Ministerul Transporturilor. Eu nu am nimic împotrivă să treacă la municipalitate, dacă vor fi găsiţi banii necesari deschiderii de noi linii şi cumpărării de noi rame de metrou", a spus Berceanu. Nici problema întreţinerii reţelei de metrou nu va fi o sarcină uşoară pentru municipalitate, necesitând un efort financiar destul de mare. În ceea ce priveşte introducerea tichetului unic pentru transportul cu mijloacele de transport la suprafaţă şi cu metroul, Berceanu a afirmat că o astfel de variantă este de competenţa Primăriei Capitalei.
1.200 de călători într-un tren
Trenurile livrate de Bombardier şi asamblate la Electroputere Craiova vor fi compuse din şase vagoane, cu o capacitate totală de 1.200 de călători, dintre care 216 pot ocupa locuri pe scaune. Patru din cele şase vagoane sunt motorizate, cu aer condiţinat în cabină şi ventilare forţată în compartimentul pentru pasageri.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite