Bucureşti: Vaccin din străinătate pentru gripa porcină?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaccinul împotriva gripei porcine, produs în România, nu poate fi utilizat până nu primeşte autorizarea specialiştilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Guvernul vrea să cumpere, din străinătate, 500.000 de doze de vaccin pentru imunizarea, în regim de urgenţă, a copiilor între 6 luni şi 15 ani. Dar achiziţionarea acestora ar însemna ca ele să ajungă în ţară abia în 2010 cu preţuri de aproape 10 ori mai mari decât vaccinul Cant-grip produs în România.

ACŢIUNE: Toţi elevii vor fi dezinfectaţi înainte de începerea orelor
PANICĂ: Noul virus gripal îi sperie pe bucureşteni
PREVENIRE: Elevii din şcolile bucureştene: „Vreau şi eu o mască!”
Bucureşti: Gândaci pe aluat şi tăvi de pâine pe post de scrumieră


Vedetele autohtone nu se vaccinează

În lume există cinci tipuri de vaccin. Cele produse de Baxter, Novartis şi GlaxosmithKline se administrează în două doze, la interval de trei săptămâni. Vaccinurile produse de Sanofi-Pasteur şi de Institutul Cantacuzino se administrează într-o singură doză. Click! a făcut un sondaj printre vedetele autohtone. Acestea au mărturisit că nu se tem de gripa porcină şi nici nu vor să audă de vaccinare.

Cântăreaţa Andreea Bălan spune că nu crede în gripa porcină, „motiv pentru care nu mă voi vaccina“. Smiley, solistul trupei „Simplu“ a declarat că „e o gripă ca oricare alta. Nu ştiu de ce a intrat lumea în panică. Eu şi colegii mei de la Simplu nu ne vaccinăm“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite