Vacanţa de Rusalii vine cu ploi şi grindină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniconcediul de Rusalii nu ţine cu bucureştenii. Ploaia le va da bătăi de cap atât celor care vor alege pentru cele trei zile libere marea, cât şi celor care vor merge la munte.

Mai citiţi şi:

Cod galben de precipitaţii şi vânt, în 24 de judeţe şi în Bucureşti

 Meteorologii au anunţat mâine, de Rusalii, şi luni vreme capricioasă, în mai toate zonele din ţară, inclusiv în Capitală. Vor fi averse, descărcări electrice, înnorări şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pericol de cod galben de furtună

Meteorologii nu exclud însă, în aceste zile, avertizarea de cod galben, care se face, de regulă, cu câteva ore înainte de furtună. În Capitală a fost emisă aseară, între orele 17.30 şi 19.30,  avertizarea de cod galben de furtună.  Mâine şi poimâine va fi instabilitate atmosferică în zone ca Banat, Crişana, Muntenia, Oltenia şi Dobrogea. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local. Cantităţile de apă se vor situa între 15 şi 20 de litri pe metrul pătrat, iar în sud-vest şi la munte este posibil să cadă, local, şi grindină.

Ploile se termină odată cu vacanţa

 „Temperaturile maxime se vor situa mâine între 18 şi 24 de grade Celsius, iar minimele vor fi între 5 şi 15 grade Celsius“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară, meteorologul de serviciu, Meda Georgescu. De marţi însă, atunci când oamenii se vor întoarce din vacanţa scurtă de Rusalii, vremea se va îmbunătăţi. Nu va mai ploua, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 26 de grade Celsius. Temperaturile vor continua să crească de la mijlocul săptămânii viitoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite