VOCEA CAPITALEI/Săptămâna patimilor și a mafioților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile încoace, știrile pe care obișnuim să le auzim înainte de Paște se împletesc, aparent întâmplător, cu relatările despre arestarea, extrădarea sau judecarea unor personaje acuzate de corupție și alte fapte penale. Știu, pare o alăturare blasfematoare să aduci în discuție, pe de o parte, pregătirile pentru marea sărbătoare a creștinătății, iar pe de altă parte, aventurile cât se poate de lumești ale unor

Am început Săptămâna Mare cu vestea revenirii în țară, cu cătușe la mâini, a fostului director al CFR, Mihai Necolaiciuc. Omul acuzat că a dat statului român un “tun” de 50 de milioane de euro, pe vremea regimului Năstase, se stabilise în Florida, locul unde se retrag la pensie milionarii americani.

A urmat întoarcerea unui alt fugar celebru, Nicolae Popa, fostul aghiotant al lui Vântu din afacerea FNI. În cazul său, autoritățile de la București au scos din buzunare 125.000 de euro, ca să-l aducă tocmai din Indonezia cu un avion privat, pe motive de siguranța zborului.

Tot după Florii, a fost prins și Dinel Nuțu, alias Dinel Staicu, urmărit pentru o „țeapă” trasă societății Transgaz. În fine, bomboana pe colivă s-a dovedit însuși mogulul Sorin Ovidiu Vântu, reținut de procurori sub învinuirea că l-ar fi amenințat cu moartea pe partenerul său de la Realitatea TV.

În cele din urmă, el a fost eliberat însă de judecători. Bine, am înțeles, tuspatru sunt niște mafioți care merită să înfunde pușcăria (cel puțin asta ne spun anchetatorii), dar era musai să defileze prin fața camerelor de luat vederi chiar în ajunul Paștelui? Sau ce și-or fi zis actualii guvernanți - cu atâta circ, nu mai avem timp să ne gândim la pâine!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite