VIDEO Hackeri ghinionişti prinşi în flagrant în timp ce instalau un dispozitiv de copiere a cardurilor pe un bancomat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Calafat, suspectaţi de montarea de echipamente de copiere a cardurilor la două ATM-uri aparţinând unor bănci comerciale din Bucureşti au fost reţinuţi de poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate. Ei au fost prinşi în timp ce demontau dispozitivele de skimming de la cele două bancomate, conform unui comunicat IGPR:

Poliţişti din cadrul BCCO Bucureşti au reuşit, la data de 7 mai, în urma investigaţiilor, prinderea în flagrant a doi tineri, suspectaţi de falsificare a instrumentelor de plată electronică.

Cei doi, unul în vârstă de 24 de ani şi celălalt de 22 de ani, ambii domiciliaţi în Municipiul Calafat, judeţul Dolj, au fost prinşi în timp ce demontau dispotitivele artizanale de copiere a datelor de pe banda magnetică a cardurilor şi de înregistrare video a codului de securitate PIN, aparatură ce o montaseră anterior pe două ATM-uri din Capitală.

Umblau cu super glue după ei
În urma percheziţiei corporale efectuate asupra celor în cauză şi a controlului efectuat asupra autoturismului cu care se deplasau, au fost găsite dispozitive de fraudare ale cardurilor şi instrumente, care erau folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor artizanale pe bancomat (adezivi tip super glue, bandă adezivă, dispozitive folosite la încărcarea acumulatorilor prin care se alimentau dispozitivele artizanale).

Arestaţi pentru 29 de zile
Din investigaţii a reieşit că, la data de 6 mai, cei doi s-au cazat la un hotel din Bucureşti, iar în dimineaţa zilei de 7 mai, au montat dispozitivele de skimming la cele două bancomate. La scurt timp au fost prinşi în flagrant de poliţişti.

Împotriva celor doi a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de  deţinerea de echipamente, în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

Ei sunt cercetaţi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Cercetările sunt continuate de B.C.C.O. Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti,  pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Ce este skimmingul?
Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, sunt folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit.
Echipamentul folosit pentru a fura numarul card-ului şi PIN-ul dvs. este în mod ingenios mascat pentru a arata exact ca un ATM normal.

Recomandari pentru a nu fi furat din partea Poliţiei Române
1. Nu divulgaţi niciodată datele confidenţiale despre conturile de card (număr de card, data expirării, codul PIN);
2. Înainte de a călători, verificaţi funcţionalitatea cardului şi soldul disponibil;
3. Pastraţi chitanţele şi confruntaţi-le cu extrasele de cont lunare, pentru a vă asigura că toate tranzacţiile au fost efectuate corect;
4. Nu încredinţaţi/împrumutaţi cardul altcuiva;
5. Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre card;
6. Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon etc.);
7. Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi nu facilitaţi ca cineva să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul!
8.  Nu părăsiţi bancomatul dupa ce acesta v-a reţinut cardul. Anunţaţi imediat banca, prin intermediul telefonului mobil (daca banca este închisă), apeland la un reprezentant al bancii (dacă banca e deschisă) sau sunaţi la politie pentru a cere ajutor!
9. Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar!
10. Verificaţi dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus!
11. Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine să trageţi uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde!
12. Un alt indiciu asupra falsităţii acesteia este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoara denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite