VIDEO Ce sfaturi de fashion primeau bucureştencele în anii ’60, anii de glorie ai "minijupului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei înregistrări video inedite, realizate la finalul anilor '60 şi păstrate în arhiva britanică Britsh Pathe, prezintă, mai în glumă mai în serios, „prognozele" de modă realizate de croitorii de la cooperativele meşteşugăreşti ori de la casele de modă din Bucureşti pentru doamnele pretenţioase.

„Spectatoarelor noastre, cu ocazia onomasticii de 8 martie, le oferim recomandările casei de modă pentru anul în curs. Vom avea un nou sezon de minijup, potrivit prognozei pentru 1969", se anunţă la începutul unei înregistrări.

În timp ce prin faţa camerei de filmat se perindă mai multe manechine, telespectatoarele află că se mai poartă şi fundele, cordoanele late şi accesoriile metalice.

RUMANIAN FASHIONS FOR 1969

<p>Your browser does not support iframes.</p>

O altă înregistrare video, realizată în 1966 şi păstrată în arhiva britanică înfăţişează o serie de manechine prezentând diverse modele de rochii şi paltoane într-o locaţie cel puţin ciudată: un avion. În înregistrare este prezentată şi o rochie realizată din bucăţi de metal.

A LOOK AT RUMANIAN FASHIONS

<p>Your browser does not support iframes.</p>

O reclamă convingătoare este făcută şi pantalonului. Unul dintre sfaturile Centrului de Creaţie UCECOM (Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti) este: „Se poartă mult pantalonul, şi seara, în completul numit pantaior".

La final, după ce telespectatoarele află şi ce sugestii au specialiştii în materie de blănuri, prezentatorul nu se abţine şi face o glumă despre banii pe care trebuie să-i cheltuiască soţii pe aceste ţinute.

RUMANIAN FASHION ON SHOW

<p>Your browser does not support iframes.</p>

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite